ФУДБАЛЕРИ ВОЈВОДИНЕ против Вождовца, Абаџија решио питање победника

У тишини и миру свог Фудбалског центра "Вујадин Бошков", екипа Војводине већ је одрадила првих седам дана припрема за нову сезону. У јаком темпу и под будним погледима и пажњом чланова стручног штаба, на челу са шефом Радославом Батаком, Новосађани настоје да у дело спроведу све замисли тренера.
1
Фото: ФК Војводина

У суботу је тим из Српске Атине, у дуелу затвореног типа, дакле без присуства публике и гледалаца, имао прву проверу, у којој је савладао екипу Вождовца резултатом 1:0 (0:0). На овој утакмици није било ни записника, тако да је недоступна јавности остала информација о саставима два тима. Једини погодак постигао је млади Лукијан Абаџија у другом полувремену, чиме је решио питање победника.

За Војводину су, како смо сазнали, играли већином млади фудбалери, момци који су у прошлој сезони били на позајмицама у другим клубовима, као и њихови вршњаци који су тренирали и играли за први тим Новосађана.

На окупу се у кампу тима тренутно налази 39 играча, а данас ће тај број бити увећан за два имена, доласком репрезентативца Србије Николе Чумића и члана државног тима Малије Мамадуа Траореа. Црвено-бели ће у наредним данима морати да донесу одлуку о томе којих 28 фудбалера ће путовати на припреме на Мариборском Похорју. Полазак за Словенију предвиђен је за 1. јул, па ће "стара дама" одиграти нови контролни дуел, после којег ће тренер Батак решити дилему ко ће све пронаћи место у аутобусу. Та утакмица игра се у среду, 28. јуна, такође без присуства јавности, а ривал Војводини биче тим новог суперлигаша ИМТ-а.

Др Борко Вукосав, шеф медицинског тима Војводине, нема ових дана пуно посла, а о тренутној здравственој сиутуацији међу црвено-белима је рекао:

- Немања Николић је ван процеса тренинга због повреде мишића. Ив Бараје се опоравио од повреде колена коју је добио још у првенственом сусрету с Црвеном звездом у Београду, па је током паузе био на рехабилитацији. Сада је с њим све у реду, очекујем да ће исто да буде и са Стефаном Ђорђевићем, који је кубурио с листом ноге, па очекујем да се ове недеље и он прикључи раду са саиграчима. На мањи проблем с мишићем пожалио се и Иван Вукчевић, али мислим да ће моћи да настави с тренинзима. Све у свему, да куцнем у дрво, немамо превише посла и нека се тако настави и у периоду који је пред нама.

А. Предојевић

Војводина - Вождовац 1:0 (0:0)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести