Фудбалери Војводине сутра одлазе на припреме на Златибор

Пред фудбалерима Војводине налази се централни део припрема на Златибору, где путују у недељу. 
1
Фото: радивој хаџић

- Водићемо на припреме 20-22 играча, плус четворицу голмана. Не желимо да стварамо гужву, већ нам је намера да комплетирамо две екипе које ће се спремати за сезону. Неколицина искуснијих играча од клуба је добила одрешене руке да потражи нову средину, а ми очекујемо да нам се придруже новајлије с којима завршавамо договоре о доласку – рекао је шеф стручног штаба Александар Веселиновић.

Црвено-бели ће током боравка на планини одиграти три контролне утакмице.

- За ову фазу рада то је довољан број, а касније ћемо организовати још неке утакмице. Уговорили смо дуел с новим премијерлигашем БиХ Звијездом 09, па ћемо 7. јула гостовати у Станишићу, док ћемо 14. јула одмерити снаге с екипом Катара на стадиону “Карађорђе”. Видећемо да у програм убацимо још неке контролне сусрете и да потпуно спремни дочекамо почетак новог првенства.

Прошла сезона је била таква - каква је била и не смемо да дозволимо да нам се више понови, јер Воша је препознатљива, између осталог, и по константном игрању у европској конкуренцији(Лазар Зличић)

На Златибору екипи би требало да се  прикључе  нови фудбалери.

- Не бих овом приликом излазио у јавност с именима, јер прелазни рок званично почиње у понедељак. Жеља нам је да се појачамо на свим позицијама, како бисмо оформили екипу која ће бити кадра да испуни високе амбиције какве се увек постављају пред екипу Војводине. На Златибору ће с нама радити и неколико младића пониклих у нашој омладинској школи и очекујем да комплетан играчки погон искористи боравак и рад на припремама како би достигли потребан и жељен ниво форме – додао је Веселиновић.

Играчи се слажу да се од почетка припрема ушло у веома јак ритам рада.


Стигла појачања

На јучерашњем тренингу фудбалера Војводине појавила су се нова лица. Они ће, како „Дневник“ сазнаје, данас и сутра задужити црвено-белу опрему и ставити се на располагање тренеру Александру Веселиновићу. Реч је о дојучерашњем штоперу Вождовца Марку Гајићу (26 година, 190 цм, 80 кг), десном беку Спартака Аранђелу Стојковићу (23, 182 цм, 80 кг), Милану Ђурићу из Јагодине (30, 188 цм, 75 кг) и Бечејцу Александру Миркову.

Фото: Аранђел Стојковић

Очекује се да поред њих у понедељак стигне на Златибор и Немања Милојевић, млади репрезентативац Грчке и фудбалер којем истиче уговор с Чукаричким.

С друге стране, сазнајемо да на припреме неће путовати Марко Вукасовић, Васко Калезић, Стефан Михајловић и Стефан Цебара, који су добили одрешене руке у избору новог клуба.


- Темпо је заиста жесток, тренирамо по веома озбиљном програму и сигуран сам да ћемо почетак  сезоне дочекати физички изузетни припремљени - објаснио је Лазар Зличић (21), по годинама међу млађим, а по стажу већ међу искуснијим првотимцима. - На Златибору ћемо наставити рад на јачању сваког појединца, али ће нам фокус све више бити и на уигравању линија тима и тактичким задацима. Очекујемо да нам се придруже и нови играчи, с којима ћемо бити, убеђен сам, конкурентни за пласман у Европу. Прошла сезона је била таква - каква је била и не смемо да дозволимо да нам се више понови, јер Воша је препознатљива, између осталог, и по константном игрању у европској конкуренцији. Из тога је јасно шта нам је циљ у наредној сезони и верујем да ћемо, када се будемо оптимално припремили, моћи да жеље преточимо у стварност.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести