ФУДБАЛЕРКЕ СРБИЈЕ ДОЧЕКУЈУ ИСЛАНЂАНКЕ: Преко баража до елите

Женска фудбалска репрезентација Србије данас игра први бараж меч за А дивизију Лиге нација са Исландом (реванш је  27. фебруара у Рејкјавику). 
1
Фото:  Фудбалерке Сррбије на тренингу, фото: ФСС

Биће то великка прилика да изабранице селектора Драгише Зечевића направиле историјски искорак и да се нађу у крему европског фудбала.

- Пред нама је велики изазов, знамо шта нас очекује, прво на нашем терену, онда и на Исланду, добар противник, ривал за свако поштовање – не крије Јована Дамњановић која игра за минхенски Бајерн.- Очекују нас две веома интересантне утакмице у којима ће детаљи пресудити за пласман у елитно друштво европског фудбала.

И Јелена Чанковић која носи дрес Челсија верује да је дошао тренутак за велики искора.

- Једва сам чекала ово окупљање, обожавам да играм за репрезентацију, поготово када су овакве утакмице у питању – искрена је Јелена Чанковић.- Надам се да ћемо остварити циљ.

После пласмана мушког А тима у А дивизију Лиге нација, ред је да нас обрадују и девојке.

- Бло би лепо да и мушка и женска репрезентација Србије играју у А дивизији Лиге нација. Ми ћемо дати све од себе да остваримо пласман, али неће бити лако, Исланд је веома добра репрезентација са запаженом традицијом у женском фудбалу.

Меч између фудбалерки Србије и Исланда игра се данас од 16 сати у Спортском центру ФСС у Старој Пазови, а пренос је на каналима Арена спорта.

 Г. К.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести