Футсалери Бечеја јесењи прваци Војвођанске лиге

После катастрофалног пораза (2:10) Бечејаца у Новом Саду  на старту првенствене трке Војвођанске футсал лиге, мало је ко момке са Тисе убрајао у кандидате за висок пласман, а о титули ни сами нису размишљали.
becejsci futsal
Фото: Dnevnik.rs

Зрно по зрно и Бечејци су умесили јесењу погачу на најлепши могући начин. Укњижили су победе у свих десет преосталих утакмица и први део првенствене трке окончали као јесењи прваци са 30 бодова. Сада са зимницом од два бода предности и далеко већим оптимизмом чекају старт наставка сезоне и реванш против најљућег ривала новосадске Круне. 

„Сплетом околности премијерну утакмицу у Новом Саду одиграли смо некомплетни, са малим бројем играча у ротацији, и десило се што се десило. Извукли смо поуку из тог пораза и кренули у нове изазове. Како је даље било показује табела. Није увек било баш најбоље, али се нисмо предавали и та истрајност, уз стрпљивост и, наравно, квалитет, довели су нас на позицију за респект“, задовољан је тренер КМФ Бечеј 2003 Горан Страјнић.

Бечејци су током лета извршили смену генерација. Неколико искуснијих играча је обесило патике о клин, а у ватру су убачени младићи. Многи су још увек активни у великом фудбалу и ломе се коме да дају предност, зеленом травнатом терену или паркету.

Доста играча је током јесени носило дрес Бечеја, аголман Сава Вадаски се посебно истакао.

„Помало смо се прибојавали смене генерације, али је све испало. Ми смо скуп изузетних другара и то заједништво нас држи. Сада се поставља питање шта даље? Ова екипа је зрела да се равноправно носи са свима у покрајинској елити, али је велико питање како би било у Другој лиги и играчки и организационо. Током пролећног дела првенства се то мора разрешити да бисмо знали на чему смо. Био сам у саставу који је играо Прву футсал лигу Србије, радовао сам се и освајању трофеја Купа Србије, знам како функционише такмичење на територији Србије, а како на простору само Војводине. Разлика је огромна. Све ваља узети у обзир“, трезвено размишља Сава Вадаски.

Иако је првенствена трка јесење полусезоне завршена, футсалери Бечеја нису добили слободно. У суботу их чека гостовање у Србобрану и утакмица четвртфинала купа Србије на територији ФСВ.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести