Гојков и Симић нови првотимци Воше

Досадашњи нападач Црвене звезде Дамјан Гојков (20) и дојучерашњи голман Синђелића Никола Симић (21) данас су потписали трогодишње уговоре са Војводином.
Damjan-Gojkov-i-Nikola-Simić
Фото: Дамјан Гојков и Никола Симић, фото: ФК Војводина

Фудбалски клуб Војводина данас је ангажовао још двојицу нових играча у овом прелазном року. Након јучерашње промоције нових првотимаца у ФЦ “Вујадин Бошков”, на којој је јавности представљено 10 нових фудбалера Војводине и на којој је председник клуба Душан Влаовић рекао да активности у вези са трансферима овог лета још увек нису завршене, уговоре са “старом дамом” потписали су досадашњи нападач Црвене звезде Дамјан Гојков и дојучерашњи голман Синђелића Никола Симић.

Дамјан Гојков је рођен другог јануара 1998. године у Врбасу, а сениорску каријеру започео је у екипи ОФК Београда. Након две године играња за “романтичаре”, прошлог лета је прешао у Црвену звезду, али је одмах прослеђен на позајмицу у Бежанију, за коју је током минуле сезоне одиграо 25 утакмица и постигао четири гола. Осим на позицији нападача, добро се сналази и на месту десног крила, а уговор са Војводином потписао је на период од три године.

С друге стране, Никола Симић је рођен 21. децембра 1996. године, а сениорску каријеру је започео у тиму Бежаније. Потом је прешао у екипу Срема из Јакова, одакле се пре две године преселио у београдски Синђелић. Током прошле сезоне, за овог прволигаша бранио је на 26 утакмица и, попут Гојкова, са Војводином је потписао трогодишњи уговор.

(ФК Војводина)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести