ИЛИЕВ: ОДЛАЗАК НА ЕП ВЕЛИКИ УСПЕХ Можемо да прођемо групу, изградња стадиона допринеће развоју фудбала

БЕОГРАД: Некадашњи фудбалер Партизана и репрезентативац Ивица Илиев оценио је данас да је одлазак Србије на Европско првенство након 24 године велики успех и додао да ће изградња Националног стадиона, као и многих других широм земље, допринети развоју српског фудбала.
s
Фото: Youtube printscreen/Arena Sport TV

"Наравно да су навијачи увек велики оптимисти и еуфорични када је фудбал у питању, негде и нас бивше фудбалере медији и навијачи понесу да и ми еуфорично кренемо да дајемо нека очекивања и прогнозе, али верујем да имамо тим и да је систем такмичења такав да можемо и са неком блажом еуфоријом да очекујем пролазак групе", рекао је Илиев Танјугу.

Када је репрезентативни фудбал у питању, Илиев каже да је Србија у добром моменту и на високом нивоу, и додаје да сада остаје српском клупском фудбалу да се опроба и остане на том нивоу, као и да расте и напредује.

"Сигурно ћемо бити у много искушења међутим, једним правим вођењем селекције, у шта не сумњам, јер је Драган Стојковић Пикси показао да је личност која то може. Кроз претходне деценије недостајао нам је такав лидер и очекујем да ћемо уз његов останак остати на овом нивоу".

Према његовим речима, Национални стадион у Сурчину, као и многи други стадиони који се граде у Србију, су изузетно битна ставка за Србију и развој српског фудбала.

"Из личног искуства знам како је Пољска, где сам одиграо последње две године каријере, улагањем државе у инфраструктуру уочи ЕП 2012. годиен кренула на горе. Исто је урадила и Мађарска. Великим инвестицијама и изградњом нових стадиона, дошле су на ниво на којем су сада", закључио је Илиев.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести