ИСПУЊЕНИ СТАНДАРДИ УЕФА Карађорђе отвара капије ДВА САТА ПРЕ ПОЧЕТКА МЕЧА Војводина - Апоел

НОВИ САД: Стадион Карађорђе чека на најављено реновирање, које би требало да почне 1. октобра.
в
Фото: Приватна архива

Стандарди УЕФА, међутим, инсистирали су на извесним радњама уочи реванш утакмице Војводине са Апоелом, како би све протекло у најбољем реду и у складу са цивилизацијским нормама 21. века. У среду је и Дневникова дежурна екипа сведочила је о шминкању и дотеривању новосадског фудбалског храма, пред најважнију утакмицу генерације, до сада.

- Мобилни смо од када су жребани парови квалификација за Лигу конференција – у сусрет нам је изашао директор стадиона „Карађорђе“, својевремено судија интернационалног ранга Драгољуб Тановић. – Уефиној комисији смо предочили да нам ускоро предстоји тотална реконструкција објекта, тако да смо, уз њихову сагласност, прибегли једино радовима који су били неопходни, да би Уефини стандарди били испоштовани. То се, пре свега, односи на смештај гостујуће навијачке групе. Поставили смо нове столице на јужној трибини, одакле ће Кипрани да бодре свој тим. Обезбедили смо им и пункт за освежење. Сви услови за рад службених лица су и били на задовољавајућем нивоу, тек по који детаљ морали смо да довршимо. Тоалети су представљали велики проблем. И те недостатке смо отклонили. Што се новинарског пула тиче, ви знате да ћете после реконструкције имати европске услове за рад. Сагласни смо да постојећим условима нисте задовољни, али смо исто тако у сагласју да би било сувишно нешто да копкамо, па да то за два месеца поништавамо... Терен је, као што сте се уверили, припремљен на светском нивоу...

Што се обезбеђења тиче, на стадиону Карађорђе је и на утакмицама домаћих такмичења било за пример. Надлежне службе све су предузеле да свим  ктерима и на терену и на трибинама овај догађај остане у најлепшем сећању. Све капије стадиона биће отворене два сата пре почетка утакмице.

На дан утамице у 14 часова се отвара и благајна на стадиону

Улазнице за реванш Војводине и Апоела у четвртак на Карађорђу у продаји су од уторка, у просторијама компаније „Гигс тикс“ у тржном центру Париски магазин, по цени запад 1.500, исток 1.300 динара. На дан утакмице, у 14 часова отварају се и благајне на јужној трибини стадиона. Улазнице за северну трибину, традиционално место окупљања најватренијих навијача Војводине, могу да се купе искључиво у навијачкој продавници „Воша шоп“, поред улаза број 2, на западној трибини „Карађорђа“. Дан пред утакмицу, нешто после поднева, дежурна екипа Дневникове спортске редакције посетила је продавницу, где је у не баш савршеном реду на своју улазницу чекало двадесетак момака.

- До сада је око 1.200 навијача преузело своју улазницу на север – сведочи нам запослени навијач у продавници Милан Марковић. – Потражња за картама је иначе велика, нарочито за север, зато што је цена приступачнија, али и зато што је доживљај на северу далеко лепши и емоционално снажнији. Очекујемо пун стадион, дуго смо чекали и коначно дочекали европску утакмицу на нашем Карађорђу.

У лепо снабдевеној продавници, са реквизитима за свачији укус, у пола белом, пола у црвеном, тискали су се махом момци јуниорског узраста, фудбалским речником речено. Већина ни не памти фудбалске утакмице са европским преџнаком у Новом Саду. Неколицина веле да су са старијим члановима породице (оцем, стрицем, старијим братом) били на таквим мечевима, али ни један није могао да се сети Војводининог противника у времену прошлом.

- Једва чекам почетак утакмице – нестрпљив је Дејан Топрек, један од најмлађих. – Жао ми је што немамо играчку величину чије би име скандирао цео  тадион. Заиста немамо таквог играча, али зато верујем да имамо тим, способан да елиминише Апоел. Ако не буду јединствени, не можемо ништа да урадимо. Што се нас тиче, имали смо генералну навијачку пробу у Београду. Изгубили смо, али генерално са Звездом немамо неке резултате, тако да разочарења нема. Пун гас од почетка, сви за једнога, један за све и ето нас у трећем колу.


Улаз на север 200 динара

Вође навијачких група позвали су своје чланове да што пре обезбеде улазницу, како би се на време организовали за поход на стадион. Улазница на север кошта симболичних 200 динара и може се купити једино у навијачкој продавници „Воша шоп“.


Неколицина су присуствовала и првој утакмици у Никозији. Јединствен је њихов став да је Војводина одиграла добро и да у реваншу не би требало да буде изненађења, у смислу резултатског реванша и опстанка Новосађана у Европи.

- Утакмица је била одлична тамо и јако сам задовољан и како су играли и какав су резултат постигли – сумирао је кипарске утиске Растислав Милосављевић. –Борили су се јуначки, трудили су се и то је оно што од наших играча увек очекујемо. Не мораш да победиш, али мораш увек да даш све од себе. Морал у екипи је био на таквом нивоу да верујемо у њихов пролаз даље. Мислим на друго полувреме. Тако би требало и сада и нема зиме.

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести