Јапан победио Шпанију и изборио осмину финала, Немачка елиминисана са Мундијала

ДОХА: Фудбалске репрезентације Јапана и Шпаније пласирале су се вечерас из групе Е у осмину финала Светског првенства, које се одржава у Катару.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Petr David Josek)

Јапан је у последњем колу групе Е победио Шпанију 2:1 (0:1), док је Немачка била боља од Костарике 4:2 (1:0). Прво место на табели групе Е освојио је Јапан са шест бодова, док је Шпанија друга са четири. Немачка је на трећем месту такође освојила четири бода, али има слабију гол разлику у односу на селекцију Шпаније. Костарика је последња на табели са три бода.

Јапан ће у осмини финала Мундијала петог децембра играти против Хрватске. Шпанији ће ривал у осмини финала СП шестог децембра бити селекција Марока.

Шпанија је била фаворит против Јапана, који је на крају направио још једно изненађење на СП и славио са 2:1. Шпанија је повела голом Алваре Морате у 11. минуту. Селекција Јапана је у другом полувремену за три минута стигла до преокрета. Прво је Рицу Доан у 48. минуту изједначио на 1:1, а онда је Ао Танака три минута касније донео предност Јапану. Неколико минута се чекало на одлуку из ВАР собе да ли је лопта пре него што је дошла до Танаке изашла у гол аут. ВАР је потврдио да је гол био регуларан. До краја утакмице није било промене резултата иако је Шпанија пропустила неколико изгледних прилика.

Немачка је била један од фаворита на Мундијалу, али је елиминисана после групне фазе. Немачка је повела голом Сержа Гнабрија у 10. минуту, а исти играч је у 39. минуту пропустио велику прилику да удвостручи вођство свог тима. Костарика је у самом финишу имала шансу за изједначење, али је Мануел Нојер био сигуран.

Костарика је ипак стигла до изједначења голом Јелцина Техеда у 55. минуту. Хуан Пабло Варгас је у 70. минуту донео предност Костарики 2:1, а само три минута касније Каи Хаверц је изједначио на 2:2. Немачка је пропустила велики број прилика у другом полувремену, а Хаверц се поново уписао у стрелце у 85. минуту. Немачка је на крају славила са 4:2, а коначан резултат је поставио Никлас Филкруг у 91. минуту.

Немачка је и пре четири године на СП у Русији елимисана после групне фазе.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести