Китаровић: Ријека је била резервни клуб Звезде и Партизана

СПЛИТ: Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је фудбалски клуб Ријека, током 80-их година, био резервни клуб Црвене звезде и Партизана.
Kolinda Grabar Kitarović Foto:Tanjug/ Foto Hina/ Damir Sencar
Фото: Tanjug/Hina/ Damir Sencar

Грабар Китаровић се, после премијере филма "Иванова игра" у коме је тема живот и каријера легендарног фудбалера Хајдука и репрезентивца Југославије Ивана Гудеља, дотакла тема о фудбалу.

"Као Ријечанка одлазила сам на утакмице Ријеке, али наша Ријека је тада била некакав резервни клуб за Партизан и Црвену звезду и домаћи играчи који су били добри и квалитетни одлазили су у Хајдук, нешто мало у Динамо. Динамо и Хајдук били су толико близу мом срцу. Фудбал за нас који смо волели Хрватску је био пуно више од спорта. Значио је народно заједништво, повезивао је све од југа до севера", рекла је Грабар Китаровић, а преноси Индекс.

Она је истакла да је подједнако навијала за два највећа хрватска клуба, Хајдук из Сплита и загребачки Динамо.

"Волела бих кад би заједништво југа и севера поновно прорадило", навела је.
 

Изјава да је Ријека "резервни клуб" Звезди и Партизану наишла је на оштру реакцију градоначелника Ријеке Војка Оберснела.

"Након што је из "Гвоздене завесе" са црвеним пасошем отишла на школовање у САД, Колинда је извређала Ријеку као резервни српски клуб. Где је крај?", написао је Оберснел на свом Твитер профилу.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести