Лалатовић: Вратићу се да освојим титулу

Велику важност за фудбалере Спартака имала је утакмица у Новом Саду, јер би, освајањем макар бода, дефинитивно растерали тмурне облаке који су се над њих навили због изненадне борбе за опстанак у Суперлиги.
Nenad Lalatović zadovoljan urađenim poslom u Turskoj Foto: J. Grlić
Фото: Ненад Лалатовић/ Ј. Грлић

За Новосађане, међутим, војвођански дерби није ништа доносио, нити односио у резултатском смислу, али су и они, када се све сабере, одиграли солидан сусрет, који је на крају донео мирољубив исход (1:1), што је, када се све сабере, одговарало и једној и другој страни. Суботичани су били бољи ривал у првом, а Новосађани у другом полувремену, Туфегџић је донео предност гостима у 13, Мркаић је то лепим голом у 74. минуту анулирао и ту је прича практично била завршена.

-Утакмица није могла ништа да нам донесе, нити да нам однесе – нагласио је Ненад Лалатовић, тренер Војводине, који ће црвено-беле предводити још само у среду, када је на програму дуел последњег кола с Пролетером, такође на „Карађорђу“. – Играли смо без четворице-петорице стандардних првотимаца, а нисам био задовољан начином на који смо то чинили у првих 45 минута. У наставку, међутим, све је изгледало боље, изједначили смо после прелепе акције Вукадиновића и стрелца Мркаића и имали још једну велику шансу да стигнемо и до победе. Остали смо на трећем месту, а да ли ће то бити случај и на крају првенства, то више није толико битно ни мени, ни мојим играчима. Неки од њих нису желели да ризикују да се повреде, јер нису добили нове уговоре с клубом и желели су да избегну могућност повреде, самим тим и да угрозе каријере. Разумем их, јер због чега би то и чинили.


Буач: Задовољан сам, не и срећан

Шеф стручног штаба Спартака Владимир Буач био је задовољан коначним исходом утакмице с Вошом, јер је, освојеним бодом, његов тим дефинитивно обезбедио опстанак у елити.

-Задовољан јесам, али нисам срећан – рекао је Буач. – Знам кроз шта смо играчи, стручни штаб и ја пролазили у претходном периоду и тај ниво стреса није добар ни за кога, а посебно не за спортисте. Сваком од мојих играча дигао бих споменик, јер мислим да су много јаки на психолошком плану, поред евидентне младости, успели су да се суоче са ситуацијом, покажу да заиста вреде и да су феноменални. Нисмо никако желели да судбину решавамо у последњем колу и дуелу с Радом. Желим свим тим момцима да се захвалим на прелепој сезони, у којој су свашта доживели и тиме заслужили моје велико поштовање. Такође и Војводини желим пуно успеха, баш као и колеги Лалатовићу.  Наш фудбал је на апаратима, а Милан Косановић је био један од малобројних људи који су га константно оживљавали и радили неке лепе ствари,  тако да је његова смрт велики, велики губитак за све нас.


Фото: Капитен Војводине Мирко Топић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Лалатовић је додао је да му је срце пуно и да зна шта је дао клубу и његовим навијачима, али и да је свестан да су и они њему много тога омогућили.

- Жао ми је што одлазим из Новог Сада, јер то нисам желео.  По мени, није ни време, ни место за неке изјаве у медијима и изношење „прљавог веша“  у дану када је српски фудбал остао без великог стручњака и човека Милана Косановића и када смо сви у клубу остали у црнини и дубокој жалости због његовог прераног одласка. Ипак, никоме ништа не замерам, јер Војводина је велики клуб. Поновићу да ми је изузетно жао због Косновићеве смрти, посебно због и његовог сина, који је сваки дан с оцем долазио у Ветерник.

На питање да ли ће се једног дана вратити у Нови Сад, Лалатовић је као из топа одговорио:

- Вратићу се сигурно, да с мојом Војводином освојим титулу!

Новинаре је занимало и то да чују где би то овај стручњак могао могао да настави каријеру. 

-Понуда имам, а највише бих волео да одем у иностранство.

Представници „седме силе“ су, ипак, инсистирали на одговору на питање да ли би то могао да буде Рад, како поједини медији већ неко време спекулишу.

-С људима из Рада нисам имао ама баш никакав контакт и не знам одакле појединим новинарима таква информација. Новине свашта пишу и све ми је то помало невероватно. Контакте сам имао с неким другим тимовима и за сада могу да кажем само толико да понуда за наставак каријере имам – додао је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести