Лига Европе: У Партизану оптимисти пред Скендербег

Фудбалери Партизана имају жељу и намеру да се пласирају у нокаут фазу Лиге Европе.
Djukic Miroslav
Фото: FoNet

Да би стигли до циља  морају да побеђују у гостима. Сви у табору нашег шампиона сматрају да могу да славе у Албанији у утакмици са ривалом слабије рангираног од њих. Тренер Мирослав Ђукић сматра да је гостовање Скендербегу од највеће важности за његов тим ове сезоне.

„У двомечу са албанском екипом рачунамо на свих шест бодова. Намерни смо да то остваримо, а како ће се завршити видећемо. Ићи ћемо на победу против агресивне екипе која је навикла да држи лопту. Наш циљ је да им узмемо посед лопте и да им сервирамо нешто на шта нису навикли. Није тајна да ће нам приступ бити офанзиван јер Скендербег се не сусреће са таквим начином игре често у Албанији. Морамо се наметнути од почетка утакмице и понашати се као фаворити, па ако буде тако онда ће бити лакше да стигнемо до жељеног резултата“, рекао је стратег црно-белих.

Ђукић истиче да његова екипа много боље игра у гостима него на свом терену и нада се да ће тако бити и сада.


Сви здрави и спремни

После доста времена, Партизан ће у Албанији моћи да изведе најјачи тим. Јанковић и Тошић су опоравили и тренер може да рачуна на њих.

„Ако уз Тошића и мене буде и Сума сматрам да би то био добар трилинг“, рекао је Јанковић.

„Била би то прва утакмица да играмо заједно и верујем да бисмо били озбиљна претња домаћину. Уз феноменалног Тавамбу, овај тим има шта да покаже у Албанији.“

Везиста црно-белих нерешен резултат не би сврстао у неуспех.

„Важно је да не изгубимо у гостима  и да победимо на свом терену. Наравно да и сада желимо тријумф, али ја не бих био незадовољан ни ремијем. Уводни минути могу да одреде ток утакмице, зато морамо да будемо максимално одговорни и концентрисани. У супротном не пише нам се добро“, упозорио је Јанковић.


„Боље функционишемо на страни, видело се то и против Видеотона и Олимпијакоса. Очекујем да ће тако бити и против Скендербега. Није једноставно гостовати у Албанији, али нас занима само успех и ићи ћемо с чврстом намером да тријумфујемо.“

Навијачи се надају да ће од старта утакмице на терену бити трилинг Јанковић-Тошић-Сума.


Додатна стимулација

Новинари су подсетили Ђукића и на неславну епозоду црно-белих из историје - Фљамуртари.

„Треба да размишљамо позитивно, ова генерација нема сећања на Фљамуртари. Треба да се фокусирамо на нас, да одиграмо без страха да тражмо победу од првог минута. Најбитније да изађемо са добрим менталитетом, да идемо на победу“, узвратио је Ђукић, додајући да му је ово први пут у каријери да иде у Албанију.

Иначе, фудбалери Скедербега ће бито додатно мотивисани за дуел са нашим тимом. УЕФА у овом делу такмичења даје 360.000 евра за победу, а председник Скендербега Адријан Такај обећао је играчима 100.000 за тријумф и 50.000 евра за реми.


„Ми размишљамо пре свега о колективу и видећемо ко ће све играти. Свакако да нам значи искуство Тошића и Стојковића, пре свих, али сачекајмо почетак утакмице.“

Ђукић се осврнуо и на други меч у групе, у којем играју Јанг Бојс и Динамо из Кијева.

„Прижељкујем победу Украјинаца јер са њима имамо негативан скор па би нам значило да они савладају остала два наша конкурента.“

Тренер апелује на навијаче да буду стрпљиви.

„Ми не стварамо атмосферу као да смо светлосну годину испред Албанаца, само исказујемо жеље да стигнемо до тријумфа. Утакмица још није почела, има 90 минута, свашта може да се деси, али важно је да момци буду паметни и навијачи позитивни до последњег минута. Само са таквим приступом утакмици, храбром и дисциплинованом игром  можемо до успеха“, истакао је Ђукић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести