ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЈА: ЧУКАРИЧКИ СА НУЛОМ ЗАВРШИО ЕВРОПСКУ ОДИСЕЈУ– Станковићев Ференцварош презимио у Европи

Фудбалери Чукаричког поражени су и у последњем колу Лиге конференција од екипе Генка. Брђани су на стадион у Генку савладани од стране домаће екипе резултатом 2:0 (1:0).
s
Фото: ФК Чукарички

Екипа са Бановог брда је тако ову сезону Лиги конференција завршила на четвртом месту са нуло бодова после шест утакмица. Са друге стране екипа Генка је ипак завршила такмичења у групној фази такмичења, јер је у другом мечу ове групе Ференцварош и Фиорентина одиграли 1:1 и тако су те две екипе обезбедиле пролеће у Европи.

У Генку су за истоимени клуб голове постигли Хејнен у 21. минуту и Пејнтсил у 57. минуту, што је довољно за три бода, али ипак не и за пролазак у наредну фазу такмичења. Када се све сабере ово је била једна поражавајућа европска сезона за Чукарички, који је за осам утакмица колико је одиграо рачунајући и квалификације примио чак 33 гола. Генк је до ове Пирове победе дошао после једне не тако добре игре, али довољне да однесе три бода на утакмици против Чукаричког. Фуриозно и агресивно од старта меча који су под морањем победе ушли у овај сусрет. Већ после девет минута игре Генк је могао до гола, када је главни судија меча показао на белу тачку после фаула Станковића над фудбалером Генка. Ипак са беле тачке није био прецизан Пејнтсил коме је ударац зауставио Филиповић. После овог пенала, нису се смирили домаћи који су наставили да нападају, Фадера је погодио стативу неколико минута касније, а одбрана Чукаричког је поклекла у 21. минуту када је Хејнен постигао сјајан гол и тако довео свој тим до предности. Можда пресудан првог дела игре се десио у 31. минуту када је Голарза добио црвени картон после ударања Сисока после фаула. Судија је после гледања ВАР се ипак одлучио да Аргентинцу покаже картон црвене боје. То је дало крила фудбалерима Чукаричког који је од тог тренутка ређао шансе био бољи ривал на терену и пропустио тр добре прилике да дође до изједначења. Шансе су имали Миладиновић и Аџић, али голова до краја првог дела игре није било.

У наставку утакмице се пренела игра Чукаричког са краја првог дела игре, наставио је Чукарички да напада и да прети голу Генка који је био у подређеном положају. Ипак када смо мислили да би Чукарички могао до гола, уследио је шок. Грешка на средини терена, који су играчи Генка строго казнили, лопту је добио Пејнтсил који је обишао Белића и лопту сместио у мрежу гостију, који можда и незаслужено губили са два гола разлике. Тај погодак је пресекао госте, који до краја меча нису били више тако опасни по гол домаћих, чак је у неким тренуцима Генк био ближи трећем голу него Чукарички првом. На крају се утакмица завршила резултатом 2:0 у корист домаћих који су уписали тако другу победу против Чукаричког у ЛК, али им она није била довољна да обезбеде пролазак у наредну фазу.

 

То су урадили Фиорентина и Ференцварош који су на Групама арени одиграли 1:1. Повели су домаћи преко Закаријесена, док је коначан резултат поставио Ранијери у 73. минуту меча. Фиорентина је групу завршила на првом месту, док је Ференцварош као други тако да ће екипа Дејана Станковића морати да игра плеј-оф.

Standings provided by Sofascore
Матић: Ово је за нас Харвард, група на нивоу Лиге шампиона

Тренер Брђана Игор Матић због суспензије није могао да утакмицу води са клупе, па је меч у Генку посматрао са трибина.

 -Потпуно заслужена победе Генка, били су бољи од нас, свежији, хитрији, бржи, боље одлуке на терену су доносили. Чедтитам им. Ово је наш максимум у односу на екипе које смо имали у групи - рекао је Матић.

- Ово је за нас једна велика школа. Имали смо групу на нивоу ЛШ, можда Лиге Европе, ако причамо о екипама које су биле с нама у групи. Што би рекао један мој колега, ово је за нас било школовање на Харварду,. Кажњавају сваку грешку, сваки корак ако не станемо где треба - ми смо у проблему. Генк је невиђено брза екипа, имају феноменалну транзицију - сматра тренер Чукаричког.

Није све тако лоше по Матића после ове европске сезоне.

- Добитак је то што смо промовисали много младих играча, И вечерас смо почели са пет играча испод 20 година, мислим да је то добитак и позитивна ствар, да клуб има фантастичне младе играче који ће у будућности бити квалитетнији. Велика је школа за нас све ово, остаје жал за вечерас, мало нам је недостајалао да доносимо офанзивно боље одлуке. Много смо били немирни у организацији, изгубили смо доста чистих лопти и екипе као Генк то кажњавају. Имали смо шансу да остваримо повољнији резултат, али нисмо то искористили.

Тренер Чукаричког је открио шта је рекао својим играчима после утакмице.

- Рекао сам играчима "глава горе, идемо даље". Сада се окрећемо СЛ, да се припремимо и да завршимо првенство на прави начин. Да останемо на месту које нас води у Европу - открио је Матић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести