Лига шампиона: Реал преживео Баварце и пласирао се у финале

Фудбалери Реал Мадрида пласирали су се у треће узастопно финале Лиге шампиона пошто су после двомеча избацили минхенски Бајерн укупним резулатом 4:3.
real bajern, fonet
Фото: FoNet

Реал је после победе од 2:1 у Минхену издржао налете ривала на свом терену и ремизирао резултатом 2:2, највише захваљујући Кариму Бенземи и Кејлору Навасу. Бензема је постигао оба гола у реваншу, док је Навас бриљирао у оба сусрета и обезбедио својој екипи да се бори за трећи узастопни пехар шампиона Европе.

Већ у 3. минуту утакмице на Сантјаго Бернабеуу гости су шокирали домаће навијаче већ, а стрелац је, као у првом мечу, био Џошуа Кимих. Рибери је проиграо Левандовског испред казненог простора, који је пребацио лопту на десну страну. Милер је затим центрирао, Серхио Рамос очајно реаговао и лопта је пала на ногу Кимиха који је погодио за 0:1. Реал је убрзо узвратио преко Кристијана Роналда. Само неколико минута по примљеном голу дошао је до изједначења. Марсело је погодио у главу Карима Бензему који је на другој стативи послао лопту у мрежу. 

Фото: FoNet

Од тог тренутка се играло у таласима, али су поново Баварци били ти који су више притискали и имали боље шансе. Најбоље прилике су у једном нападу пропустили Роберт Левандовски и Хамес Родригес, док је на другој страни Марсело био најближи да донесе преокрет. У финишу првог дела је леви бек Реала играо руком у казненом простору на центаршут Кимиха, али судија Џунејт Чакир није реаговао и на паузу се отишло са 1:1. 

Фото: FoNet

Друго полувреме почело је шокантно за госте који су примили невероватан погодак после неколико секунди. У првом нападу у наставку Толисо је вратио лопту до голмана Улрајха који је касно схватио да не може да је ухвати рукама и оклизнуо се. Лопта га је прошла, а Бензема ју је само је убацио у празну мрежу за 2:1. Очекивано, то је утицало на госте који су препустили иницијативу ривалу и у том периоду је Реал пропустио да преломи сусрет. Промашивали су Марсело и Роналдо, па је казна стигла након нешто више од сата игре. Зиле је центрирао са десне стране на пенал, на лопту је налетео Хамес Родригес чији је први покушај је изблокиран. Међутим, он је успео да одбијену лопту пошаље кроз ноге Навасу за 2:2.

Тада је почела права драма. Екипа Јупа Хајнкеса је нападала, ређала шансе, али је фалила реализација. Осим тога, Реал је на голу имао невероватног Кејлора Наваса који је одиграо меч каријере. Он је одвео клуб у 16. финале Лиге шампиона. До сада су освојили 12 титула, а сигурно је да ће бити фаворити за још једну. 

Фото: FoNet

Реал у финалу чега бољег из двомеча између Роме и Ливерпула – Енглези имају предност од 5:2 са Енфилда.

Реал Мадрид – Бајерн Минхен 2:2 (1:1)

МАДРИД: Стадион Сантјаго Бернабеу, гледалаца: 80.000, судија: Џунејт Чакир. Стрелци: Бензема у 11. и 46. Минуту за Реал Мадрид, а Кимих у 3. и Родригес у 63. Минуту за Бајерн.

РЕАЛ МАДРИД: Навас – Васкес, Варан, Рамос, Марсело – Асенсио (Начо 88), Ковачић (Каземиро 72), Крос, Модрић – Бензема (Бејл 72), Роналдо.

БАЈЕРН МИНХЕН: Улрајх – Кимих, Зиле, Хумелс, Алаба – Алкантара, Толисо (Вагнер 75) – Милер, Хамес Родригес (Мартинес 83), Рибери – Левандовски.

Фото: FoNet

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести