Манчестер сити и Севиља У ФИНАЛУ СУПЕРКУПА ЕВРОПЕ (21) „Грађани“ нишане нови трофеј

По традицијиији фудбалску сезону у Европи отварају победници Лиге шампиона и Лиге Европе, овог пута у Пиреју на легендардниом стадиону Караискакис снаге ће одмерити Манчестер сити и Севиља.
m
Фото: Tanjug (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

“Грађани” су у минулој сезони освојили све што се може освојити (ФА куп, првенство Енглеске и Лигу шампиона), али су  на отварању сезоне на Острву  у Комјунити шилду изгубили после пенал рулета од Арсенала.

Севиља је после турбулентне сезоне успела да се извуће и шести пут у својој историји освоји Куп Европе. Сити први пут игра меч Супркупа, док је Севиљи ово седма финална утакмица, а до сада је само једном славила и то давне 2006. године када су савладали Барселону(3:0).

Ни један ни други тим нису пуно мењали у летњем прелазном року, „грађани“" су се појачали Гвардиолом и Ковачићем, а у Севиљи, све је по старом.

- Лепо је освајати трофеје – каже менаџер Манчестер ситија Пепе Гвардиола. – Наравно,  учинићемо све да победимо, очекује нас тежак меч, Севиља има одличан тим, који зна да игра на резултат.

Севиља је до трофеја у Лиги Европе стигла после пенал рулета у мечу са Ромом и тако исписала нову историју другог по ранга клупског такмичења у Европи. освојила шести трофеј. .

- Задовољан сам да још једном можемо бити  учесници једног финала – објашњава Хозе Луис Мендилибар тренер Севиље. – „Грађани“ су сигурно фаворити, али учинићемо све да славимо.

Г. Ковач 

Манчестер сити – Севиља

АТИНА: Стадион Караискакис, капацитет 30.000 гледалца, судија: Летексије (Француска), почетак утакмице у 21 сат.

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Ортега - Вокер, Аканђи, Гвардиол, Аке - Родри, Ковачић -  Бернардо Силва, Аварез, Фоден – Халанд.

СЕВИЉА: Боно – Хезус Навас, Баде, Гудељ, Акуња – Џордан, Ракитић - Окампос, Сусо, Оливер Торес – Ен Несири. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести