Милојевић: Мачва нам је сад најважнија...

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да се не мења принцип по којем је свака наредна утакмица најважнија и да ће екипа тек после првенственог дуела против Мачве мислити на Олимпијакос и Лигу шампиона.
milojevic, tanjug tvalic
Фото: Vladan Milojević, foto: TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

"Наредна утакмица је увек најбитнија. Долази нам Мачва, која сигурно не заслужује да буде последња на табели и требало је да има више бодова. Променом тренера, односно повратком човека који је направио највеће успехе (Драган Аничић, прим.аут), свакако играју боље, што су показали и освајањем бода против хита првенства ТСЦ-а. Свакако, јачи су него прошле године, уопште, сви клубови су јачи и првенство нам је јаче, што ме радује", изјавио је Милојевић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је додао да је Аргентинац Матео Гарсија, који је "прескочио" дуеле против Партизана и Вождовца боље, али да ће тек после тренинга донети одлуку хоће ли играти.

"Нема времена пуно ни за радовање, ни за туговање, ово је спорт, само је у глави наредна утакмица. Није пријатно кад нема позитивног резултата, али овај ритам утакмица то не дозвољава", истакао је Милојевић и констатовао да је задовољан реакцијом играча против Вождовца након пораза у дербију.

Према његовим речима није баш захвална ситуација са "вишком странаца" и да се труди да направи најбољи избор, у односу на тактичке замисли своје екипе, али и ривала.

Милојевић је рекао и да је разговарао са Ел Фарду Беном и објаснио му зашто није пријављен за Лигу шампиона.

"Цела ситуација око трансфера и лиценцирања је таква, све је ишло ка томе да ће направити трансфер. Знате колико он воли Звезду и колико нам значи, али да није било тога свакако би био лиценциран. Није једини, има и других који нису лиценцирани и драго ми је да играчи имају страст и да желе да играју. Само је био проблем тај тренутак, сат, дан...".

На питање око лоше форме Душана Јованчића, Милојевић је био јасан:

"Јованчић је важан шраф за нас, тешко је држати висок ниво форме стално и нормално је да дође до пада, све је то нормално и људски. Сигуран сам да ће се вратити", поручио је Милојевић.

Утакмица 10. кола Суперлиге између Црвене звезде и Мачве игра се у суботу од 19 сати.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести