Милојевић: Спартак је увек био незгодан ривал

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је данас да је ритам утакмица веома жесток, али да се нада победи против Спартака из Суботице у 20. колу Суперлиге.
milojevic, tanjug ap
Фото: Tanjug (Tess Derry/PA via AP)

"Имамо густ распоред. После тешке утакмице у Лучанима, дочекујемо Спартак. Ради се о тиму који добро игра, има сјајне резултате, а приметно је да су у последње време подигли форму. Имају познату филозофију и спој искусних и младих фудбалера. Биће интересантна утакмица. Спартак игра отворено, увек су били незгодан ривал и морамо да будемо концентрисани и припремљени да током читавог меча будемо на висини задатка. Јуче је био тренинг опоравка, немамо много времена и данас ћу видети на кога могу да рачунам", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Звезда је у серији од три узастопне првенствене победе, а Милојевић истиче да сваки тријумф улива додатно самопоуздање.

"Први пут могу да кажем да смо на две утакмице заредом изашли у истом тиму. Самопоуздање код играча се заснива на константности и континуитету. Причао сам доста пута о такмичарској форми и како се она постиже. Нажалост, иако нисам поборник тога, приморан сам да ротирам велики број фудбалера".

После Спартака Звезду очекује гостовање Олимпијакосу у Пиреју у борби за "европско пролеће".

"Јасно је да је Лига шампиона захтевнија, као и да је екипама из најквалитетнијих лига лакше, јер практично имају исти ниво утакмица у првенству и у Европи. Чак имате случај да су утакмице у Премијер лиги квалитетније од оних у Лиги Европе. Не жалимо се, јер смо заиста желели да играмо најелитније европско такмичење, а када остварите циљ, онда морате да се носите с тим. Слажем се да можемо боље", поручио је Милојевић.

Утакмица између Црвене звезде и Спартака игра се сутра од 15.30 сати на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести