Млада фудбалска репрезентација припрема се за утакмице са Естонијом и Русијом

Млада репрезентација Србије окупила се у понедељак за дуеле са Естонијом и Русијом, у којима су победе императив.
Mladen Devetak3
Фото: J. Грлић

Два пораза и реми, уз само једну победу, нису оно чему су се надали млади фудбалери Србије уочи квалификација за Европско првенство.

Тренутно заостају шест бодова за водећом Пољском, а само првопласирани иде директно на завршни турнир, док имају четири мање Русије, која је на позицији која води у бараж.

Без обзира на тежак посао који их чека у предстојећих шест утакмица до краја квалификација, „орлићи” су се у добром расположењу окупили и започели припреме за дуеле са Естонијом и Русијом у Нишу (петак и уторак од 19 часова)

- Покушаћемо да победимо у обе утакмице и вратимо се у трку за прво место. Атмосфера је као и увек одлична, већина играча је дуго ту, па ће се и нови брзо навићи - рекао је штопер Светозар Марковић.

Велико је питање хоће ли штопер Олимпијакоса поново заиграти у тандему са некадашњим саиграчем из Партизана Страхињом Павловићем, који је дошао повређен.

- Ако којим случајем не буде могао да игра, имаће ко да га замени. Имамо доста штопера - не брине Марковић.

Младен Деветак нестрпљив је да поново истрчи на терен у дресу националног тима.

- Окупили смо се после месец дана и драго ми је због тога, атмосфера је одлична и једва чекамо утакмицу са Естонијом. Упознали смо се са новим селектором и радом стручног штаба и мислим да ће све бити како треба – оптииста је фудбалер Војводине.- Морамо да покажемо тимски дух, да играмо за грб који носимо и једино тако можемо до победа које су нам неопходне.

Јасно је да су Руси квалитетнији од Естонаца, али не би смело да буде опуштања. Баш због тога кажњени су наши фудбалери против Летоније у другом колу, када је било 1:1 у Новом Саду.

- Естонија је мање квалитетна него Русија, али не потцењујемо их и мораћемо да дамо 100 одсто наших могућности. Против Пољске нам је фалило агресивности и то бисмо морали да поправимо против Естоније, а мораћемо и да користимо шансе које створимо – упозорио је Деветак.

Без обзира што је утакмица са Естонијом пре оне са Русијом, ова друга је некако у првом плану.

- Најјаче оружје руског тима је нападач московског ЦСКА Федор Чалов. Игра већ две године за први тим, даје доста голова и добар је шпиц. Ко год буде играо имаће тежак задатак да га заустави, али даћемо све од себе да успемо у томе и да победимо -  најавио је Светозар Марковић.

После утакмица са Естонијом и Русијом код куће, „орлиће” чека гостовање у Летонији, па ће бити домаћини Бугарској и Пољској, а за крај гостују у Естонији.

Стање на табели после четири кола је: Пољск 10 бодова, Русија 8, Бугарска 5, Србија 4, Естонија 3, Летонија 2 бода.

С. Р.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести