На Ливадици жестока конкуренција за први тим

Од 15. јануара, за пролећне битке на српсколигашкој позорници, припремају се фудбалери Младости, а против Војводине из Бачког Градишта, другопласираног тима Суботичке подручне лиге, имали су први тест и положили га са највишом оценом.
Darko maric i Bosko Papovic
Фото: Дарко Марић и Бошко Паповић већ су у пуној форми

Јарачани су разлику у квалитету и рангу такмичења наплатили убедљивом победом (6:0), а стручни штаб и навијаче може да радује и чињеница да су играчи током свих 90 минута трчали, остављајући утисак беспрекорно физички припремљене екипе.

- Са тим сегментом сам посебно задовољан, одлично смо трчали, иако у уводном делу припремног периода, због снега, нисмо успели да спроведемо у дело тренинге у пуном капацитету. Евидентно је да су играчи жељни утакмица, имали су одговоран приступ и то ме додатно радује – каже Саша Милановић, шеф стручног штаба.

Дарко Марић је до одласка на одмор уписао хет-трик, док је у другом полувремену индиго под реализаторски учинак ставио најбољи стрелац Бошко Паповић. Мало је недостајало да лествицу постави још више, али погодио је стативу, уз гол поништен, због офсајда.

- Паповић је због повреде пропустио финиш јесењег дела и видело се колико нам недостаје, јер је био ушао у ритам и почео да тресе мреже. Много смо добили његовим повратком, са Марићем и Нинковићем, требало би да представља део офанзивне тројке - објашњава тренер Јарачана.

Марић нема пун фонд тренинга, али је искусан и може једним потезом да преломи меч. Испред мреже, минутажу су поделили Ненад Рајић и Драган Лолић. На позицију се десног бека, после саниране повреде, вратио се бонус Жељко Тривуновић, док су у улози штопера били Дамјан Тодоровић и потенцијални новајлија Лалић. На левом беку, добар утисак, оставио је све бољи Давид Стојисављевић, асистент код водећег поготка.


Зукић у две улоге

Дејан Зукић је појачао стручни штаб и задужен је за рад са голманима Рајићем, Лолићем и Родићем. Имајући у виду да борбе на два фронта, у првенству и Купу ФСВ, доносе прегршт изазова, биће регистрован, да би у случају горуће ситуације могао да ускочи између статива.

Врбачки као вихор

Од осам новајлија, код Јарачана, најбољи утисак, оставио је вихорни крилни нападач Немања Врбачки. Продорима по левој страни, задавао је главобољу чуварима, а показао је да има и употребљив центаршут. Саша Милановић,  тренирао га је својевремено у Кабелу и дао је прогнозу да ће бити откровење пролећног дела.


- Одбрамбена линија није имала притисак, рутински је отклонила потенцијалне опасности. У пар ситуација нисам био задовољан реакцијом дефанзиваца, морају да буду бржи и одлучнији, јер их у првенству очекују опаснији нападачи, а и улог ће да буду бодови. Испробали смо неколико варијанти, прича иде добрим путем, бићемо спремни за пролећна искушења - каже Милановић.

У везном реду, борбени Марко Вујовић је показао да неће испустити место међу стартерима, а за око је запао млади Стефан Тривуновић. У другом полувремену, Зарије Гојковић је написао сценарио за два гола Бошка Паповића, потврдивши да његов останак на Ливадици представља добитак.

- У односу на јесењи део, већи је избор играча за маневар и то је битна чињеница. Трка је дуга, пред нама је 17 препрека, па је на том путу неопходно да за средину терена имамо широку лепезу играча. Заоштрили смо конкуренцију, сви дају максимум, а најбитније је да нас мимоиђу повреде, камен спотицања у досадашњем делу трке - нада се Милановић..

Јарачани приводе крају послове око прелазног рока. После офанзивног везисте Немање Врбачког (Војводина, Башаид), штопера Радоја Докнића (Слога, Ердевик) и везисте Николе Поповића (Цемент), завршили су папиролошки део приче са Мирком Попадићем (Младост, Бачки Петровац), Милорадом Кнежевићем (Борац, Нови Сад) и Бојаном Радићем (Железничар). -Нисмо закључили списак, до краја прелазног рока, требало би да додамо пар имена. Између броја играча са раздуженом опремом и новајлија, налази се знак једнакости. На располагању су два тима, меч против Војводине, пропустили су Мирко Попадић, Ален Јанковић и голман Славко Родић, али биће у конкуренцији већ у суботу, када смо заказали проверу са Цементом – рекао је Саша Милановић, шеф стручног штаба Младости.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести