На Новогодишњем коктелу Фудбалског савеза Војводине најављена изградња Куће фудбала ФСВ

НОВИ САД: После јуче одржане седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, у ресторану „Аласка барка” у Новом Саду, одржан је традиционални Новогодишњи котел у организацији ФСВ-а.
1
Фото: С. Шушњевић

На њему су, уз присуство великог броја гостију - активних играча, тренера и функционера, као и пријатеља најважније споредне ствари на свету из свих региона Србије - проглашени су најбољи у години која лагано одлази у прошлост, а уједно су најављени и неки нови пројекти. Међу њима се налази и почетак изградње куће фудбала у Новом Саду.

– Уз пуну свест о томе да су у реализацији тог плана велики трошкови и то у време у којем смо сведоци економске кризе, мислим да имамо довољно снаге и потенцијала да почнемо тај посао – истакао је председник ФСВ-а Драган Симовић. – Уз помоћ Владе АП Војводина, Фудбалског савеза Србије, Града Новог Сада и фондова УЕФА и ФИФА који нису мали, моћи ћемо да уђемо у тај пројекат. То неће бити мегаломански објекат, већ планирамо да он буде функционалан, са два-три терена, где ће се окупљати сви они који се фудбалом баве, од млађих категорија, преко тренерске, све до судијске струке, али и уз могућност да се у њему одржавају значајни састанци. 


Томислав Карџић међу гостима

На коктелу је било пуно људи из света фудбала, међу којима смо, између осталих, уочили и Томислава Караџића, почасног председника Фудбалског савеза Србије. Били су ту и челни човек судијске организације ФСС-a Дејан Филиповић, председник ФСГНС Новак Кострешевић, али и тренери Владимир Гаћиновић и Милан Раставац, фудбалски радници Никола Лазетић, Владимир Торбица, Дејан Станојев, Марко Јовановић, Душко Грујић и многи други. 


Присутне су поздравили и потпредседници ФСВ-а Драгољуб Збиљић и Горан Драча, пожелевши им пуно среће у наступајућој 2023. години, уз жељу да фудбал на територији АП Војводина напредује још сигурнијим и већим корацима.

Потом је Драган Симовић прогласио најбоље клубове и појединце у години на измаку, поделивши укупно шест награда - четири појединачне и две екипне. За најбољег фудбалског радника у минулих 365 дана проглашен је Зоран Наунковић, председник ФК Железничар из Панчева, а за најбољег судију перспективни арбитар из Ловћенца Данило Николић. За први клуб малог фудбала у Покрајини проглашен је Летећи Холанђанин из Врбаса, док је најбљои клуб у целини био ФК Раднички из Сремске Митровице, који је 2022. године прославио велики јубилеј, 100 година од оснивања.

Као предводник струке, издвојен је Жарко Лазетић, тренер ТСЦ-а из Бачке Тополе, клуба који се за кратко време високо позиционирао у Србији и који поставља неке нове стандарде када су организација и инфраструктура, баш као и резултати, у питању. Коначно, за најбољег играча проглашен је играч Војводине Мирко Топић, млади репрезентативац Србије и један од предводника новог фудбалског таласа у нашој земљи. 

Наравно, није заборављено ни на ЖФК Спартак из Суботице, који је годинама уназад предводник женског фудбала у нашој земљи и редовни учесник у квалификацијама за Лигу шампиона.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести