НЕКАДАШЊИ ФУДБАЛСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ ЖЕЛИ ДА СЕ ВРАТИ У ЕВРОПУ: Александар Пријовић слободан играч

Према вестима које стижу из далеке Аустралије, Александар Пријовић (33), некадашњи фудбалски репрезентативац наше земље, завршио је двогодишњу сарадњу с тамошњим клубом Вестерн јунајтед из Сиднеја и жеља му је да се врати у Европу. Након споразумног раскида уговора, постао је слободан играч, а за своју сада већ бившу екипу уписао је 44 наступа, у којима је постигао 17 голова и остварио седам асистенција за погодак.
1
Фото: Александар Пријовић у дресу клуба из Сиднеја, фото: Western United FC

Пријовић је рођен у швајцарском граду Сент Галену и фудбал је професионално почео да игра 2007. године, у тамошњем истоименом клубу. Током дуге каријере, играо је за доста екипа и у више земаља, а међу њима се истичу италијанска Парма, енглески Дерби каунти, швајцарски Сион и Лозана, норвешки Тромсо, шведски Ђургарден, турки Болуспор, пољска Легија из Варшаве, грчки ПАОК и Ал Итихад из Саудијске Арабије.

У ризници има две титуле првака Пољске с Легијом (2016. 2017.), био је и првак Грчке с ПАОК-ом (2019.), као и са Вестерн јунајтедом (2022.). Освајао је Куп Швајцарске са Сионом (2011.), Куп Пољске с Легијом (2016.) и три пута Куп Грчке с ПАОК-ом (2017, 2018. и 2019.).

Пријовић је био репрезентративац Србије, за коју је дебитовао код селектора Славољуба Муслина, 11. јуна 2017. године, у квалификационој утакмици за Светско првенство, када су „орлови“ ремизирали против Велса (1:1). Уписао је укупно 13 наступа у дресу с државним грбом и постигао два гола.

Занимљиво је и то што је играо најпре за млађе селекције наше земље, да би онда, облачио и дрес Швајцарске, чији пасош такође има, у конкуренцији до 20 и 21 године. Ипак, у сениорској узрасту определио се за Србију и био је члан наше селекције на Мундијалу 2018. године у Русији.

Током прве сезоне коју је одиграо на најмлађем континенту, пружао је добре и ефикасне партије за Вестрен јунајтед, али у другој његове игре нису биле блиставе. Пре свега, што је Пријовић инсистирао на томе да се врати на Стари континент. Још увек ни један клуб из Европе, барем званично, није показао интересовање за услуге Александра Пријовића, а његова цена, ако је судити на основу података на специјализованом сајту Трансфермаркт, тренутно износи 600.000 евра.

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести