СИТИ ПОВЕЋАВА ПРЕДНОСТ, Звезда БЕЗ ЕНЕРГИЈЕ у другом полувремену (ВИДЕО, ФОТО)

Манчестер Сити – Црвена звезда 3:1 (Алварез 47, 60. Родри 73. – Букари 45.)
d
Фото: Tanjug (AP Photo/Dave Thompson)

Црвена звезда  је водила 1:0 на полувремену меча против Манчестер ситија у првом колу Лиге шампиона, након што је Осман Букари у 45. минуту постигао гол из првог ударца гостију ка голу Манчестера.

Пре гола шампиона Србије, ређале су се шансе пред голом гостију, домаћин је имао 22 ударца ка голу Звезде и 10 корнера, а гост ниједан шут и ниједан ударац из угла до поготка Букарија.

На голу шестоструког узастопног шампиона Србије у првих 45 минута је бриљирао Омри Глазер који је зауставио неколико стоодстотних шанси домаћина, а у неколико наврата су у завршници напада лоше шутирали изабраници Пепа Гвардиоле.

Фото: Tanjug (AP Photo/Dave Thompson)

У финишу полувремена виђена је и прва измена, у 44. минуту Жереми Доку је заменио Бернарда Силву.

У 45. минуту, Букари је после контранапада постигао гол, који је првобитно био поништен због офсајда, али је после дојаве из ВАР собе оправдано признат јер репрезентативац Гане није био у офсајду.

Фото: Tanjug (AP Photo/Dave Thompson)


У сусрет мечу

Навијачи Црвене звезде окупили су се у центру Манчестера три сата пре почетка меча против Манчестер Ситија и организовано кренули на стадион Етихад где ће бодрити изабранике Барака Бахара на старту Лиге шампиона.

Група од око хиљаду навијача окупила се на једном тргу у Манчестеру, одакле је организовано, уз певање навијачких пјесама, кренула на поприште историјског двобоја шампиона Енглеске и Србије. Према ранијим најавама, Црвену звезду ће на стадиону Манчестер Ситија бодрити око 2.500 навијача који су пристигли у Енглеску из Србије и других делова Европе.


Ни Звездина форма на гостовањима у Европи не оставља простор за наду ка чуду, јер у последњих осам сусрета имају само једну победу и пет пораза.

Манчестер Сити: Едерсон – Вокер, Дијаш, Аке, Гомес – Родриго, Нуњес – Бернардо Силва, Алварез, Фоден – Халанд.

Црвена звезда: Глазер – Ђига, Драговић, Родић – Мијаиловић, Стаменић, Хван, Митровић – Букари, Иванић – Ендиаје.

 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести