Никола Лазетић, ФК Војводина: Огроман је значај премијере с Мачвом

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ (Од нашег специјалног извештача): Од пре два дана, експедицији ФК Војводина у Словенији придружио се и нови спортски директор Никола Лазетић.
nikola lazetic
Фото: Dnevnik.rs

У неколико претходних недеља, он је обавио велики посао у освежавању редова екипе, чак девет новајлија већ је пристигло међу црвено-беле, али то не значи, како је сам нагласио, да је посао у овом прелазном року завршен. 

Могло би лако да се догоди да, у данима који следе, фудбалер Воше постане још један дефанзивни везни играч, али о његовом имену није овом приликом желео да се изјашњава.

Никада не може да се каже да је посао у прелазном року завршен, рекао је Лазетић.

Што се долазака тиче, додао је, постоје изгледи да дође још један играч, али о том – потом.

Прво треба да видимо како ће све ово да изгледа, јер имамо пуно нових фудбалера, нов је и тренер, па смо неке ствари морали да урадимо јако брзо, практично у року од неких седам дана, наводи лазетић.

Како каже, склопили су екипу и сада настоје да она буде што спремнија до почетка првенства, односно до утакмице с Мачвом.


Повредио се Васиљевић

Штопер Никола Васиљевић у четвртак на поподневном тренингу доживео је дисторзију скочног зглоба, после дуела са саиграчем Ранком Веселиновићем. Стамени фудбалер остао је да лежи на земљи, па су му физиотерпаути Горан Маријан и Немања Милић повређено место обмотали ледом.

Уплашио сам се да нешто није пукло у скочном зглобу, јер се чуо јак прасак, објаснио је Васиљевић.

Срећом, додао је, током ноћи оток ми је спласнуо и доктор Владимир Чолаковић уверио ме је да је реч само о јакој дисторзији.

Др Чолаковић је додао да су припреме у Термама Чатеж за Васиљевића завршене, односно да неће моћи да тренира, али да ће с радом наставити по повратку у Нови Сад.


У том сусрету морамо да победимо, јер би нам то дало додатни подстрек и верујем да ће нас повреде заобићи, како бисмо на премијери одиграли и остварили резултат какав се од нас и очекује, поручио је Лазетић.

Да ли сте довели све оне играче које сте желели да видите у Војводини?

Изузетно сам задовољан урађеним, мада нисам успео да доведем све оне фудбалере које сам желео. Међутим, спортски директор сам постао када је прелазни рок већ био одмакао и када је доста екипа већ било комплетирано. Појединци нису могли да нас чекају толико дуго, али сам по ступању на дужност, неке друге, у договору с тренером Ненадом Лалатовићем, успео да приволим у веома кратком року да обуку црвено-бели дрес.

Имате прилику да пратите тренинге, да ли сте задовољни укупном атмосфером која влада на њима, као и међу самим играчима?

Један од највећих разлога због којег смо желели да Лалатовић буде шеф стручног штаба је тај да уопште није било дилеме да ли ће, с њим на челу, атмосфера бити на јако високом нивоу, као ни да ли ће интензитет рада бити врхунски. Он је и у прошлости показао да је клубу у којем  ради просто загарантован висок пласман у првенству и да његова екипа игра чврст и агресиван фудбал. Многи од играча су ми признали да можда никада у каријерама нису овако јако и добро тренирали, па ми је драго и због чињенице да они то доста добро подносе. То ме испуњава оптимизмом и вером да ће до почетка првенства бити све баш онако како желимо. Важно је то што на свакој позицији имамо барем двојицу играча који се боре за место у тиму, а на шефу струке биће „слатке муке“ да процени и одлучи коме ће дати предност.


Матић добро прошао

После прве тренинг утакмице с Брежицама, на озледу колена пожалио се нападач Воше Бојан Матић. У друштву др Чолаковића, он је био на прегледу магнетном резонанцом и, срећом, снимак је посведочио да евентуалне повреде лигамената нема. Матић је већ јуче нормално тренирао у преподневним сатима.

Јучерашњи тренинг су, превентиве ради, пропустили дефанзивни везни играчи Марко Ђуришић и Мирко Топић, а већ данас придружиће се друговима у процесу рада.


До врхунских резултата којима очигледно Војводина стреми у новој сезони, не може да се дође без подршке навијача са трибина?

Очекујем да ћемо имати велику подршку, јер нема сврхе да се игра фудбал ако изостаје подстицај и са трибина. Мислим да у идемо у добром правцу, навијачи су дали велику подршку овој структри људи која сада води наш клуб. Наравно, све ће зависити од самих играча и свих нас који смо их довели, јер ако резултати буду у складу са очекивањима, и подршка ће бити све већа из утакмице у утакмицу. Желимо да играма и понашањем додатно позовемо јавност да свим срцем стане уз клуб.

Упоредо с припремама екипе, у току су и радови око постављања нове травнате подлоге на стадиону „Карађорђе“?

Јесте, почели смо доста ствари на побољшању услова за живот и нормалан рад у клубу. И у том послу било је неких грешака и спорних ситуација, али је све то решено и у року од неких седам дана очекујем да нам стигне нова опрема. ФС Србије нам је пуно помогао на постављању нове траве на нашем стадиону и баш због чињенице да је било пуно препрека и да смо их савладали, мој оптимизам пред нову сезону још је већи.

Утисак је да стручни штаб и ви, као спортски директор, интензивно радите на стварању победничког менталитета међу фудбалерима?

Сигурно је да то радимо и зато смо неке играче из прошле сезоне нажалост морали да склонимо, не због тога што немају квалитет, већ смо желели да не дозволимо ново брукање Војводине. За велике циљеве које имамо потребна нам је нова крв, нова струја, нова енергија и сада правимо тим с победничким менатлитетом. Једино тако Војводина може да буде права.


Езе најзад добио визу

Спортски директор Војводине Никола Лазетић обавестио је новинаре да су проблеми с добијањем словеначке визе које је имао Нигеријац Винсент Езе најзад решени и тамнопути фудбалер ће се прикључити друговима у Термама Чатеж. Што се Миодрага Гемовића тиће, он ће, како ствари стоје, почети да тренира тек по повратку црвено-белих из Словеније.


На зацртаном путу, колико је важан добар старт у првенству?

Најважнији! На Златибору нисмо одиграли ни једну утакмицу, овде ће их бити шест и то је јако мали број сусрета, али сви смо фокусирани на Мачву и размишљамо само о том дуелу. За нас је то буквално финале Лиге шампиона и свака следећа утакмица за нас ће бити најбитнија. Само добрим резултатима из утакмице у утакмицу, екипа може да се подиже и прави резултате, нагласио је Никола Лазетић.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести