Никола Петковић нада се да би могао да буде у тиму Војводине у сусрету с Чукаричким

После готово 13 година искусни фудбалер Никола Петковић вратио се у редове Војводине.
Nikola Petkovic2
Фото: Никола Петковић, фото: Ј. Грлић

У Лучанима, у сусрету 10. кола, поново је дебитовао за новосадске црвено-беле и, како су се извештачи с те утакмице сложили, био је веома запажен, значајно доприневши петом везаном тријумфу тима тренера Ненада Лалатовића на гостовањима у овој сезони. Током периода по одласку из Новог Сада, Петковић је играо у више земаља и променио доста клубова, сада има 33 године и верује да може да помогне у остваривању циља који Воша има пред собом - изласку на европску сцену.

- У Лучанима сам поново заиграо у дресу Војводине, клуба у којем сам провео можда и најлепши период у досадашњој каријери - нагласио је Петковић. - Доведен сам због огромног искуства , а са спортским директором Николом Лазетићем раније сам заједно наступао у Црвеној звезди. Познајем и председника клуба Војислава Гајића, који је и у мом првом мандату у Воши био у управи, као што познајем и већи број људи који су запослени у клубу и који су ме заиста лепо дочекали.


После жреба за Куп Србије: Симић најављује победу

По сазнању да ће у осмини финала Купа Србије Војводина бити домаћин екипи Синђелића, голман Никола Симић, који је међу црвено-беле стигао управо из редова тог београдског клуба, кратко је рекао:

- Поново, баш као и у прошлој сезони, у осмини финала дочекујемо мој бивши тим. Синђелић има фину екипу, коју чини спој искуства и младости, али ми знамо шта нам је циљ и размишљаћемо једино о победи. Међутим, тренутно смо фокусирани на првенствени сусрет с Чукаричким, па ћемо се Куп утакмици посветити тек после дуела на Бановом брду.


Никола је дрес Војводине носио у сезони 2006/2007 и био је део тима у којем су, између осталих, играли и Пекарић, Ђурић, Давидов, Тадић, Деспотовић...

- Била је то веома озбиљна екипа, што су најбоље потврдили и резултати које смо остварили. Били смо трећепласирани у првенству и играли у финалу Купа. Приликом новог доласка у Нови Сад затекао сам другачију Војводину, што је и нормално, јер прошло је пуно година између моја два боравка овде. Битно је то што сам се уверио да се ради изузетно квалитетно и што се управа труди, и успева у томе, да нам омогући изванредне услове за рад и с те стране, све и да хоћу, не могу да пронађем ни речи замерке.

У петак шампионат се наставља, а пред Вошом је дерби сусрет у Београду, у којем ће јој домаћин бити Чукарички.

- Реч је о правом дербију, јер ћемо играти с тимом који има исти број бодова као и ми и који на свом терену још није осетио горчину пораза. С друге стране, Војводина је до сада остварила све победе на гостовањима и већ та чињеница сведочи да ће утакмица бити квалитетна и неизвесна, али и тешка за обе екипе. Београђани већ дуже време играју у мање-више истом саставу, уиграни су и приоритетни задатак биће нам да покушамо да остваримо већи посед лопте и, уколико је то могуће, да што раније постигнемо гол. Шансе у тој утакмици биће пођеднаке, а верујем да ћемо се ми задовољни вратити кућама - нагласио је Никола Петковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести