ОРЛОВИ ВЕЧЕРАС (20.45) ИГРАЈУ С БУГАРСКОМ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕП: Све осим победе - ИЗНЕНАЂЕЊЕ

РАЗГРАД: Фудбалска репрезентација Србије јуче је, најпре чартер летом до Варне, а онда вожњом од неких 150 км аутобусом, допутовала у бугарски град Разград.
f
Фото: fss.rs

На тамошњој Хувефарма арени, дому екипе Лудогореца, „орлови“ вечерас (20.45) играју трећу утакмицу у Г групи квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024. године. Изабраници селектора Драгана Стојковића до сада су уписали две победе на старту и жеља им је да се, новим тријумфом, потпуно приближе пласману на Еуро, на којем нису наступили већ пуне 24 године. У добром расположењу, после пријатног боравка и не баш лаке победе у пријатељском сусрету с Јорданом (3:2) у Бечу, Србија вечерас игра баш важан сусрет с Бугарима.

Несумњиво је да селектор вечерашњих ривала, наш земљак Младен Крстајић, јако добро познаје селекцију Србије и да ће покушати да изненади свог колегу Пиксија. Међутим, то не плаши селектора, јер зна с каквим квалитетом и играчима располаже: барем на папиру, све осим победе српског тима била би велико изненађење.

– Младен Крстајић је мој велики пријатељ, прави тренер, наравно да и бугарски тим и он имају проблема, нису добро стартовали, учиниће све да дођу до резултата. Бићемо спортски непријатељи, а после утакмице ћемо и даље остати велики пријатељи. Нема потцењивања што се тиче бугарске репрезентације, ја имам велики респект према њима, врло су млади и жељни да се доказују. Морамо да будемо врло обазриви, са пуним респектом. Тако ћемо се понашати – истакао је селектор.

Ако је судити по ономе што је Стојковић рекао после дуела с Јорданом, у Разграду ће да наступи много јачи састав наше селекције него у Бечу. Извесно је да ће, у одсуству голгетера попут Митровића, Влаховића и Јовића, место нападача селектор да повери младом Дејану Јовељићу, двоструком стрелцу против Јордана. Исто тако, јасно је да ће на голу стајати Вања Милинковић-Савић, а да ће одбрана, која је у Бечу често испадала и показивала несигурност због неуиграности, сада деловати у много синхронизованијој формацији.

Капитен „орлова” Душан Тадић говорио је о томе колико су, поред тактичког аспекта, битни и неки други детаљи.


Бугарска–Србија (20.45)

РАЗГРАД: Хувефарма арена, капацитет: 10.423 места, судија: Крег Повсон (Енглеска).

БУГАРСКА (4-4-2): Ђулгеров – Галчев, Антов, А. Петков, Груев – Минчев, Шопов, Чочев, М. Петков – Десподов, Делев. Селектор: Младен Крстајић.

СРБИЈА (3-4-3): В. Милинковић-Савић – Миленковић, Гудељ, Павловић – Живковић, Лукић, С. Милинковић-Савић, Костић – Самарџић, Јовељић, Тадић. Селектор: Драган Стојковић.


– Имамо максималан фокус, припремили смо се физички и ментално, знамо сви шта нас чека и желимо победу. Сваки сусрет са комшијама је нека врста дербија. Највећи стимуланс је представљати боје своје државе, овај свети дрес, друга врста мотивације није потреба. Онда је небитно ко је на супротној страни. Када обучеш тај свети дрес, чујеш химну своје земље – казао је најкориснији играч холандске лиге.

У фудбалу су увек голови онај сегмент који одређује победнике, па јавност у нашој земљи највише интересује ко ће, уз Јовељића, да плете мрежу пред голом Бугарске. Наравно, пре свих је то капитен и мајстор асистенција, али се очекује да ће по боковима шпартати и претити Андрија Живковић и Филип Костић, а дилема Пиксијева могла би да буде да ли шансу да пружи Ђуричићу или Самарџићу. У сваком случају, одговоре ћемо сазнати када играчи две селекције истрче на терен, а то ће се догодити у 20.45 часова, када почиње и ТВ пренос на РТС-у и ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести