ПОЛЕДИЦА Претходна сезона срамота; ЏАЈИЋ: Функција председника ФСС велико признање

СТАРА ПАЗОВА: Друга редовна седница Скупштине Фудбалског савеза Србије (ФСС), прва од избора новог руководства на челу са Драганом Џајићем, одржана је данас у Старој Пазови.
Fudbalski savez Srbije foto FSS

Седницу је отворио први човек ФСС Драган Џајић, а технички део водио је генерални секретар Јован Шурбатовић.

Председник Синдиката фудбалера Мирко Поледица изразио је протест због тога и истакао да је то мимо Статута и на неки начин непоштовање институције председника.

Он се два пута током Скупштине лично обратио Џајићу и поновио да га много поштује и цени, али да му је жао што је био у праву када је рекао да је долазак на чело ФСС његов највећи пораз.

"Знам да ме ви не волите, али ја вас волим и поштујем више од ваших сарадника, били сте идол моје генерације. Не бих био срећан да одете из ФСС, сам желим покајање и да поправите услове у српском фудбалу", рекао је Поледица.

Џајић је одлучио да због оваквих речи реплицира Поледици, мада, како је то навео, није имао у плану.

"Одакле вам само то да вас мрзим, чуо сам за то да ћете бити главни актер, ви то волите. Могу да вам замерим неке ствари, а никог не мрзим, неког ценим мало више, неког мање. Навикао сам и на правду и неправду, платио сам крваву цену, не кајем се ништа. Учинићу све да буде праведно и  поштено у границама мојих могућности. Такав сам био на терену, не кајем се, за мене је бити председник ФСС велико признање и учинићу све да тако и буде", истакао је Џајић.

Није се расправљало о "случају Колубара", како је објаснио директор правне службе Дејан Шупут због процеса у ЦАС, који је у току и одлука ће бити донета по убрзаном процесу најкасније до 21. јула, јер је то супротно између осталог и законима Републике Србије.

Претходно, Поледица је оценио да је минула сезона највећ срамота у историји српског фудбала јер је одигран највећи број намештених утакмица у историји.

На ту тврдњу одговорио је генерални секретар Јован Шурбатовић замоливши Поледицу да не износи паушалне оцене и да то једноставно није начин како би требало да се понаша делегат ФСС.

Прихваћен је предлог Поледице да се размотри увођење кодекса облачења, где је јасно да пре свега мисли на потпредседника Бранислава Недимовића.

"Било би добро да се неки људи угледају на Џају, Толета, Бјековића, који својом појавом и ставом показују како изгледа праву репрезент српског фудбала", навео је Поледица.

Шурбатовић је објавио је да је прошле године приходовано 38 милиона евра, расход је 35, а добит три милиона, од чега ће се 1,5 милион инвестирати у инфраструктуру, реновирање терена, у оквиру пројекта УЕФА вредним 20 милиона.

На Скупштини је присуствовало 50 од 85 кандидата, усвојени су извештаји у периоду између две седнице, као и имена чланова Комисија и независних тела ФСС.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести