Потпредседник УФ ФКВ Љубомир Апро: Одговоре чекам од тренера Столице

НОВИ САД: Не верујемо да су чак ни највећи песимисти међу онима који воле Војводину могли да макар и наслуте како ће, у року од само неколико дана, екипа доживети два тешка пораза на “Карађорђу”.
Ljubomir Apro
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Стварност их је, међутим, уверила да је такав, црни сценарио могућ, па су Новосађани из Купа Србије испали након неуспеха у дуелу с Младости из Лучана (0:1), а онда су претрпели и фудбалски нокаут у првенственој утакмици са Земуном (0:3).

Уз уважавање свих објективних и оних других - субјективних разлога, јасно је да екипу потреса велика и озбиљна криза игре и резултата. Уосталом, бројеви не лажу: у пролећном делу сезоне црвено-бели су укупно одиграли седам утакмица, а остварили су скор од две победе, два ремија и чак четири пораза, уз гол-разлику 7:8. За екипу и клуб, који пред собом имају само један циљ - пласман у Европу, то је изузетно лоше пролазно време, иако ће црта под учинак бити подвучена тек када се такмичење заврши.

Оно што брине навијаче, као и руководство клуба, је то што тешко може да се наслути начин како би се својеврсни суноврат зауставио. Зато су све чешћи звиждуци навијача којима оцењују учинак својих миљеника.


Промена тренера није решење

Многи међу присталицама Воше као могуће решење кризе виде и промену тренера.

„Из праксе наших суперлигаша може се видети да промене тренера у јеку сезоне нису решење и да ретко кад доносе жељени резултат. Важно је да будемо мудри и да вучемо праве и добро одмерене потезе. Види се хтење код играча, али је, по мени, проблем у томе што они на терену не спроводе у дело оно што Столица од њих тражи“, сматра Апро.


„Евидентно је да постоји криза резултата и игре наше екипе“, сложио се Љубомир Апро, потпредседник Управног одбора новосадског суперлигаша и човек који је у руководећим структурама клуба, с паузама у раду, још од давне 1985. године.

„Очекујем да ће у току ове недеље бити сазван састанак Управног одбора, на којем ћемо од Илије Столице чути разлоге због којих тим игра слабо, као и пут који би требао да нас, ипак, одведе у Европу. Оно што сигурно знам јесте да управа испуњава све обавезе према играчима и стручном штабу, па заиста не могу да докучим шта се и због чега све ово догађа. Био сам на делу зимских припрема у Турској и видео нешто сасвим друго у односу на игре и резултате које сада остварујемо“, вели Апро,

Само две победе и чак четири пораза чине јасну слику учинка црвено-белих овог пролећа?

„Бројке су нешто што је чињеница и у шта сумње нема. И поред свега, мислим да још можемо да остваримо амбиције. Међутим, шта учинити да наши играчи најзад почну да играју фудбал, питање је на које ја нисам компетентан да понудим одговор. Њега очекујем управо у извештају тренера Илије Столице. Знам да он и чланови стручног штаба имају потпуну аутономију у раду, играчи редовно добијају принадлежности, па заиста не разумем шта се и због чега све ово с њима дешава. За мене је и даље Столица најбољи тренер ког је Војводина могла да доведе, јер смо, после бројних разговора, схватили да је реч о вансеријском стручњаку. Евидентно је да ћемо морати у наредним данима да учинимо нешто како би се изборили за европску визу... Шта је то конкретно, знаћемо тек када будемо чули шта струка има да каже на ту тему“, каже Апро.


Играчи слободни до четвртка

У Суперлиги тренутно је пауза због обавеза репрезентације. После неуспеха у дуелу са Земуном, како сазнајемо, Столица је играчима дао три слободна дана. С радом ће се  наставити у четвртак.


Ипак, навијачи Воше полако као да губе стрпљење. Рекосмо, све су чешћи звиждуци с трибина и повици незадовољства. Било је тако и у утакмици са Земуном, када се, пред крај сусрета, са Севера зачуло и “Столице, одлази”.

„Потпуно су ми разумљиви нестрпљење и незадовољство наших навијача. Уз то, изузетно ценим то што су они и даље толерантни и то је за сваку похвалу. Управо зато очекујем да ће Управни одбор ових дана одржати састанак, где ће чути виђење тренера и после којег ћемо моћи да проценимо шта нам даље ваља чинити, односно које кораке и у ком правцу треба да направимо“, казао је Љубомир Апро.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести