Вошином суноврату крај се не види

НОВИ САД: Иако су најављивали да права на киксеве више немају, фудбалери Војводине су доживели, и играчки и резултатски, нови, убедљив пораз пред својим навијачима.
vosa zemun
Фото: Dnevnik (J. Grlić)

Расположена и зналачки вођена екипа Земуна умела је да искористи и казни све грешке домаћина, а њих је било на претек, па се кући вратила у победничком расположењу.

На другој страни, на првенствену паузу црвено-бели из Новог Сада отишли су оборених глава, ни сами не схватајући шта се то с њима у последње време дешава,  где се загубила жељена игра и где је крај резултатском суноврату.

Прву прилику на утакмици имао је Нигеријац Винсент Езе, Вошин нападач, када је у 10. минуту избио сам пред Милошевића, али није успео да га савлада ни после два покушаја. Учинило се да ће Воша кренути путем искупљења за куп-пораз од Младости, али само до 17. минута, када су Земунци повели. Тада је лопту на средини терена изгубио капитен Јованчић, севнула је контра гостију, а Вељко Симић је био сигуран егзекутор тог напада. Обишао је и голмана Емила Роцкова, лако потом погодивши мрежу за 0:1.

Фото: Dnevnik (J. Grlić)

Столица: Најлакше би било сада отићи

Тренер Земуна Милан Милановић, наравно, био је презадовољан због победе своје екипе:

Још једну утакмицу у низу одиграли смо веома озбиљно: чврсто у одбрани и на средини терена и са петорицом играча који су веома опасни у нападу. Имали смо наспрам себе агресивног ривала и успели смо да га надиграмо захваљујући прецизним и правовременим пасовима. Имали смо и мало спортске среће приликом оправдано досуђеног пенала за Војводину, а када смо у наставку постигли трећи гол, смањили смо темпо. Новосађани и даље имају шансу да се изборе за европску визу и ја им на том путу желим срећу, рекао је Милановић.

Шеф струке Војводине Илија Столица захвалио се колеги на лепим речима, а потом је додао:

Пренели смо доста негативних ствари из утакмице с Младости и очигледно је да екипа није реаговала добро на тај пораз. Следи нам двонедељна пауза, коју ћемо настојати да искористимо за разговоре с играчима и руководством клуба. Најлакше би било сада покупити ствари и отићи, али то није спортски. Накупило се пуно лоших ствари и мораћемо да видимо шта даље и у ком правцу ћемо наставити.


У 23. минуту Зличић је лепо пронашао Михајловића у петерцу Земуна, али је овај, уместо да главом покуша да изједначи резултат, то учинио ногом, па је неко из одбране гостију лопту избио у корнер.

Фото: Ilustracija, Dnevnik (J. Grlić)

И у 27. минуту Зличић је додао лопту до Арсића који је шутирао из прве, а она је фијукнула преко пречке.

Две обећавајуће прилике, дакле, Воша није реализовала, па ју је у 31. минуту стигла казна. Несигурна одбрана црвено-белих лоше је комбиновала, Литванац Ласицкас је освојио лопту и шутирао по земљи с неких 17 метара, погодивши леви доњи угао мреже гола Војводине.


Бакљада
Фото: Dnevnik (J. Grlić)

Почетком другог полувремена навијачи домаће екипе са северне трибине направили су праву бакљаду, па је у једном тренутку било немогуће пратити утакмицу. Судија Новак Симовић зато је прекинуо сусрет док се дим није разишао, а онда је уследио наставак сусрета.


Већ тада је било јасно да ће се Новосађани тешко вратити у сусрет, тим пре што је гост и у 33. минуту имао контру три на један, али није успео да је претвори у трећи погодак.

Покушали су Арсић у 37. и Јованчић у 39. минуту да барем смање вођство ривала и наговесте неизвеснији наставак, али без успеха. А онда је, играо се 44. минут, Цветковић у свом казненом простору играо руком, па је судија Симовић оправдано показао на белу тачку у корист Војводине. Одговорност је преузео Душан Јованчић, али га је његов ударац с 11 метара отишао поред десне стативе.


"Извињавам се војводинашима"

Председник ФК Војводина Душан Влаовић, после новог пораза пред новосадском публиком, изјавио је:

Фото: Dnevnik.rs

Пуно труда и новца уложено је како би се наш клуб извукао из изузетно тешке ситуације. Као што сам и најављивао, осим финансијске консолидације, циљ нам је и да постигнемо спортски резултат достојан реномеа ФК Војводина. Нажалост, струка, или како то неки код нас воле да кажу - спортски сектор, апсолутно није испунила свој задатак, упркос чињеници да је управа реализовала све њене захтеве - од финансијских, до кадровских. Није тајна да приликом довођења овог стручног штаба управа није била једногласна, али, када је он изабран, тада смо сви стали уз спортски сектор. У своје лично име и као председник клуба, најискреније се извињавам свим војводинашима због понижења и бруке којима смо присуствовали у последње две утакмице на нашем “Карађорђу”. О свему осталом у наредном периоду, наравно, одлучиваће органи клуба, најавио је Влаовић.


Ни наставак утакмице није пуно тога лепог донео навијачима домаћег тима. Већ у 54. минуту на семафору је стајао резултат 0:3, пошто је неухватљиви Миљан Вукадиновић прво надмудрио Ивана Лакићевића, који га је затим срушио у шеснаестерцу, па је арбитар још једном с правом показао на белу тачку. За разлику од Јованчића, Немања Вучић је био сигуран и ставио тачку на ову утакмицу.

Фото: Dnevnik (J. Grlić)

Земун је тада настојао да смири игру, тражећи шансе кроз контранападе, док су Новосађани неуспешно покушавали да макар смање резултат. Најближи томе били су у 71. минуту, када је с преко 20 метара шутирао Вукасовић, али је статива била Милошевићев савезник и резултат се није променио.


Проблеми с гостујућим навијачима

Навијачи екипе Земуна правили су проблеме у Новом Саду, а непосредно пред почетак утакмице повређена су тројица младића у тучи у близини “Карађорђа”.

Они су због повреда главе, према незваничним информацијама, завршили у Хитној помоћи, а нема ни потврде колико је било ухапшених учесника у инциденту

Присталице гостујућег тима су правиле проблеме и на самом стадиону. Морала је да реагује и жандармерија, која је, како сазнајемо, лишила слободе неколико особа.


У 80. минуту навијачи новосадског суперлигаша са северне трибине су незадовољство игром својих миљеника исказали повицима “Столица одлази”, а у 86. минуту Емил Роцков је успео да спречи Земун да постигне и четврти гол.

А. Предојевић

Војводина - Земун 0:3 (0:2)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.500, судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Симић у 17, Ласицкас у 31. и Вучић (из једанаестерца) у 54. минуту. Жути картони: Зличић и Путинчанин (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Роцков 5, Лакићевић 5, Вукасовић 5, Радовановић 5, Антић 5, Путинчанин 5, Јованчић 5, Зличић 5 (Калезић), Арсић 5 (Суботић), Езе 5, Михајловић 5 (Месаровић 5).

ЗЕМУН: Милошевић 7, Милутиновић 7 (Асани), Цветковић 7, Петковић 7,5, Вучић 7,5, Луковић 7, Кисо 7, Симић 7,5 (Ђаловић), Ласицкас 7,5, Ђенић 7 (Марковић), Вукадиновић 8. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести