Повреде играча Пролетера пореметиле ритам

Фудбалери Полетера, упркос поразу (1:2), одиграли су добар меч са Црвеном звездом. 
В. Фифа/ Нинковић увек посебно мотивисан против црвено-белих
Фото: В. Фифа/ Нинковић увек посебно мотивисан против црвено-белих

У већем делу меча били су равноправан партнер шампиону, али су  у финишу поклекли (примили су гол у 86. минуту)  и на крају пропустили прилику да материзују добру партију. Сланобарци су меч започели бојажљиво, али како је сусрет одмицао играли су све боље,      успоставили су равнотежу на терену, да би код резултата 0:0 промашили шансу да из пенала поведу.  У финишу, када је Звезда све карте бацила у напад, нису искористили две – три добре контре.

–  Одиграли смо одличну утакмицу – објашњава тренер Пролетера Душан Бајић.  – Почели смо бојажљиво, Звезда нас је натерала у првих двадесетак минута да се бранимо, али како  је утакмица одмицала играли смо  све боље и сигурније. Морам да честитам мојим играчима на  борбеној игри, штета што нисмо успели да издржимо до краја. Можда би све другачије било да смо искористили пенал, можда би утакмица отишла у сасвим другом правцу, али то је фудбал. Нажалост и повреде су пореметиле ритам игре, али не жалим. Честитам мојим фудбалерима, колико на залагању, још више на квалитетном издању против шампиона.     

Приликом загревања повредио се  најискуснији фудбалер Пролетера и вођа навале Андрија Калуђеровић, а после само 18 минута игре терен је због повреде напустио и штопер Марко Јовановић. До краја, повреде су задобили још двојица играча,  Бранислав Милошевић и Давид Дунђерски, да би у надокнади времена  црвени картон зарадио Александар Аксентијевић.

– Овакве утакмице изискују много напора – тврди Бајић. – И повреде су саставни део игре.  Међутим, дошле су у најнезгоднијем моменту. Видећемо у наредним данима како ће то да се развија. Најтеже је код Марка Јовановића, који је истегао мишић, Калуђеровић има проблема са листом док је Милошевићу страдао зглоб.

Било како било, времена за јадиковке нема. Сланобарци већ у петак гостују код Младости у Лучанима.

– Пред нам је још “седам финала” – истиче Бајић. – Уверен сам да ћемо са оваквим  приступом игри и  дисциплином у мечевима који следе, пронаћи пут до плеј – офа.  Радује ме да су се млади фудбалри добро снашли и да су  играли сасвим коректно.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести