ПРЕТУЧЕНОГ СУДИЈУ У БОЛНИЦИ ПОСЕТИО ЕРДОГАН: Здраво господине Халил. Заиста нам је жао и нека Бог да оздрављење

Далеко је од уобичајене ситуације да на утакмици неког фудбалског првенства видимо тешке насртаје на судију због одређених одлука.
Printscreen/Twitter
Фото: Printscreen/Twitter

Још је више несвакидашња ситуација да нападнутог судију позове председник државе. Управо се то десило након напада на фудбалског судију на мечу Анкарагуџу - Ризеспор.

Председник домаћег тима Фарук Коџа је ушао на терен после последњег звиждука, дошао до судије и ударио га песницом у пределу ока, а након овог немилог догађаја судија је хоспитализован.

Дан касније јавио се Реџеп Тајип Ердоган како би се уверио да је са судијом све како треба и да се осећа добро, а ево како је разговор изгледао.

- Здраво. господине Халил. Заиста нам је жао и нека Бог да оздрављење, Бог вас благословио. Озбиљно је тужно гледати тако нешто и зато што се овако нешто десило. И рекао сам пријатељима, министру правде, и осталим релевантним пријатељима да треба да урадимо шта год је потребно у овом процесу. Нека нас Бог излечи - рекао је Ердоган.

- Веома се брину о мени у болници. Хвала Вама. Пружили су све врсте погодности и удобности. Обојици се захваљујем пред вама, господине председниче - поделио је судија са председником.

- Нека вам Бог да оздрављење, желим вам добар опоравак - упутио је жеље опоравка председник и изразио жељу да му доктори представе стање повређеног пацијента.

- Поздрав, господине председниче. Па, у реду је. Његов крвни притисак ујутру је благо порастао. Сада смо почели да га спуштамо. Изгледа као стрес и напетост изазвана инцидентом зато што раније није имао крвни притисак. Крварење у његовом левом оку почело је да се смањује. Ту постоји мала пукотина, али оно што нас радује је то што није било инцидената у вези са мозгом. Погледали смо његове унутрашње органе. Постојала је та ствар са једним ударцем. Зато тамо нема крварења, хвала Богу. Размишљамо о његовом отпусту увече, али можда ће то бити сутра ујутру. Надајмо се. Ако се вечерас одмори, надам се да ће бити добро. Наравно увек волимо да будемо опрезни - истакли су доктори.

- Да, он наставља као ваш "гост", како ви заповедате - рекао је председник Турске.

(Дневник.рс/Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести