Пролетер освојио важан бод у Лучанима

Фудбалери Пролетера, упркос десеткованом саставу, успели су да  храбром и борбеном игром освоје један бод у Лучанима (0:0) и тако направе први корак ка опстанку у Суперлиги.
Ј. Грлић/ Калуђеровић из повољне позиције није успео да погоди мрежу
Фото: Ј. Грлић/ Калуђеровић из повољне позиције није успео да погоди мрежу

Истина, крајни циљ је још увек далеко, али приступ игри и пожртвованост свих фудбалера са Слане баре наговештава да би млађи новосадски суперлигаш могао на крају да избегне најгоре.

У минулих неколико мечева Сланобарци нису умали среће, губили су бодове у мечевима у којима су објективно били фаворити, међутим, то се окренуло у Лучанима. Фудбалер Младости Бојовић није исклористио пенал, а у финишу меча, када је због другог жутог картона Берталана Куна Пролетер имао играча мање, голман Никола Петрић је у неколико наврата сјајно реаговао и сачувао мрежу.

– Морам да честитам играчима на борбености и на пожртвовању – истакао је тренер Секула Рашиован, коме је управа Сланобараца поверила да води меч. - Одиграли смо добро, нарочито у првом полувремену када смо имали неколико лепих прилика, које смо морали да искористимо. Наравно, после искључења Куна смо се повукли, али смо се сјајно борили и освојили за нас изузетно важан бод.  Дакле, први квалификациони меч за опстанак у елитном друштву Сланобарци су успешно пребродили. Следи им још шест утакмица у којима не би смели да погреше.

– Сви смо у клубу уверени да можемо до опстанка – објашњава Секула Рашиован. – По некој рачуници девет освојених бодова биће довољно за бараж, а додатних још неколико могло би да нам донесе и опстанак. Идемо корак по корак, сада је најважније да се припремимо за следећи окршај, а то је утакмица са Радником из Сурдулице.


Рашиован на клупи и против Радника

После пораза од Војводине одлучено је да шеф стручног штаба Душан Бајић добије краћи одмор и да тим на гостовању у Лучанима и против Радника у Новом Саду води први тренер Секула Рашиован. Потом ће Сланобарци одлучити како ће наставити даље.


После освојеног бода у Лучанима, Сланобарци се нису одмарали. Јуче ујутру су тренирали и почели припреме за  још један важан окршај.  Као и мунилих неколико кола Сланобарци имају великих кадровских проблема. До краја првенства, највероватније, неће моћи да рачунају на првог стрелца Стефана Томовића, који је повредио менискус. Против Сурдуличана неће играти ни искључени Кун, али се враћају Никола Нинковић, Бранислав Јовановић и  Јован Илић, који су издржали „жутицу“.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести