ПРОМОВИСАНО ЧЕТВРТО ИЗДАЊЕ СУДИЈСКОГ ПРИРУЧНИКА: Знање преточено у књигу

У смирај прошле године у просторијама Фудбалског савеза Војводине у Новом Саду приређена је промоција четвртог издања „Дидактичког фудбалског приручника“, аутора Жарка Поповића, истакнутог спортског радника из Куле.
1
Фото: Ђ. Бојанић

Како у уводној речи рецензента наш легендардни фудбалски судија Зоран Петровић написа овај приручник за фудбалске судије и инструкторе у форми писаног материјала представља помало заборављен али врло користан начин да се на једном месту нађе велики број чињеница и поступака у едукацији како судија почетника тако и спортских радника.

Приручник је „ветар у леђа“ Судијској организацији Војводине чији је фокус унапређење рада Школа за фудбалске судије и проналажење начина да се млади људи привуку у редове фудбалских судија.

На корицама четвртог издања пише да је аутор Жарко Поповић и ученици. Један од ученика је некадашњи интернационалац, сада председник Општинског фзудбалског савеза Кула Миодраг Гогић.

- Сведоци смо да је на нашим фудбалским теренима све више у моди да поједини играчи, тренери, функционери, па и навијачи имају потребу за одређеном дозом насиља које све чешће исказују на утакмицама. У том смислу овај приручник представља мелем на рану јер има основни задатак да омогући свим спортистима и спортским радницима да освеже своје знање, врате спортску културу на спортске терене, а почетницима у суђењу да помогне у оспособљавању у струци и усавршавању чиме би наставили дугу традицију добрих и успешних војвођанских судија – рекао је Гогић.

Промоцији у војвођанској кући фудбала присуствовали су и о књизи и аутору говорили, међу осталима, признати спортски радници, легендарни  Саво Чоканица, потом Никола Томичић, Славко Туфегџић, Светозар Гатарић, Бранко Баглава, Урош Суботић, Момчило Мићановић, Роберт Киш Чепеги и други.

Ђ. Бојанић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести