Реал, Барса и Јуве: Неподношљив притисак УЕФА-е

МАДРИД: Фудбалски клубови Реал Мадрид, Барселона и Јувентус, који су још увек укључени у предлог о оснивању европске Суперлиге, осудили су данас као "неподношљив" притисак који на њих врши Европска фудбалска унија (УЕФА) да одустану од тог пројекта.
UEFA
Фото: Youtube Printscreen

"Клубови оснивачи трпели су и трпе неприхваљиве притиске, претње и увреде да напусте пројекат", наводи се у данашњем заједничком саопштењу Реала, Барселоне и Јувентуса.

Ти клубови одбили су да потпишу уговор са Уефом о "мерама реинтеграције" и наћи ће се пред дисциплинским телима те организације, што значи да би им могло бити забрањено играње у Лиги шампиона.

Суперлига Европе основана је 18. априла од стране 12 клубова, али су то такмичење након само два дана напустили енглески клубови Арсенал, Челси, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Ливерпул и Тотенхем, а Уговор о "реинтеграцији" потписали су и Атлетико Мадрид, Интер и Милан.

Девет клубова ће заједно платити 15 милиона евра, што је Уефа назвала "гестом добре воље", у корист деце, омладине и базичног фудбала.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести