Рецепт из Даблина за орлове добитна формула у Бечу

Пуно тога доброг направила је фудбалска репрезентација Србије у досадашњем току квалификација за Светско првенство у Русији, налази се на корак од великог успеха.
 Антонио Рукавина
Фото: FoNet

Преостали су дуели са Аустријом и Грузијом а рачунице кажу да је довољно покупити три бода са талона и печатирати визу за Мундијал у Русији. Током припрема, најпре за гостовање у Бечу, неопходно је сачувати психолошки мир.

- Подигла се еуфорија након победе над Ирцима и осећа се код љубитеља фудбала који нас већ виде у Русији. Лепо је то, али црта се подвлачи на самом крају. Селектор нам скреће пажњу да још век нисмо ништа решили. Знамо и сами кроз историју да је неким генерацијама био потребан један бод из две утакмице, па нису успеле да се пласирају на велика такмичења. У фудбалу је све могуће, али верујем да ћемо победом против Аустрије завршити ове квалификације како смо започели и како смо планирали- сматра Антонио Рукавина.

Орлови су показали да знају да се такмиче и да се  боре са различитим императивима.

- Притисак је велики, али не мислим да је већи у односу на старт против Ирске код куће, када смо почињали нови циклус са негативним резултатима из прошлости. Тада је притисак био већи него сада. Држи нас победнички менталите, то нам олакшава посао- напоменуо је Рукавина.

Битан елемент биће и подршка великог броја српских навијача са трибина.

- Очекујем позитивну атмосферу. Кажу да је велика потражња за картама, сигуран сам да ће бити доста наших људи из Аустрије, али и да ће доћи из Србије. Биће то јак ветар у леђа. Многи говоре да ће у Бечу бити као да играмо код куће. Лепо је што је тако, али знамо аустријски менталитет, они никада не посустају, то је немачка школа, сигуран сам да ће покушати све да нас спрече да узмемо три бода- констатовао је Рукавина.

Дефанзивни ред у Бечу ће морати да претрпи одређене корекције. Због повреде у строју није штопер Вуковић, а Максимовић је суспендован због жутих картона. Добра вест је да ће на голу бити Владимир Стојковић који је имао одређених проблема са задњом ложом.

- Опоравио сам се, спреман сам за Беч- не оставља никакву дилему Стојковић који брани у великој форми.

Дуел са Аустријом неће бити једноставан.

- Наравно, није ова утакмица тако проста како изгледа. Озбиљан су тим, мада су ослабљени, али и апсолутно растерећени. Ми ћемо пробати да у том сусрету решимо пласман на СП, али имамо и другу шансу против Грузије која је такође показала да може да изненади фаворите- сматра Стојковић.

Уз орлове ће бити велики број навијача, као и давне 2009. године када само изборили убедљим тријумф.

- Сећам се те утакмице, опет ће више од половине стадиона бити нама наклоњено. Али, нема залетања, морамо бити опрезни и стрпљиви. У припреми утакмице ћемо применити рецепт који је био на снази и пред Ирску- најавио је Стојковић. 

З. Рангелов

Костић (ни)је споран

Дилема око здравственог статуса Филипа Костића, који током септембра није играо због повреде, потрајаће вероватно до утакмице са Аустријом. Његов клуб Хамбургер сматра да није спреман за такмичарска искушења.

- Све је у најбољем реду, показали су то последњи прегледи. Треба још да се максимално физичким спремим. Тренирао сам, али у клубу не желе да ризикују, сезона је дуга. Причао сам у клубу на ту тему, знају да морају да ме пусте, да је за мене репрезентација светиња. Плаше се помало, чудни су, али биће све добро. Видећемо да ли ћу играти ове две утакмице, то је на селектору, ја сам спреман- поручио је Костић.

Није хитри нападач скривао узбуђење пред дуеле у којима репрезеентација може да изборе пласман на СП.

- Мундијал је за мене одувек био сан, а ми смо на корак од тога. Иако ништа још није готово, имамо још две утакмице и треба нам победа да будемо сигурни. Ако успемо бићу најсрећнији човек на свету. Онда стварно могу да кажем да сам испунио све снове- истакао је Костић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести