Школа фудбала „Петар Пуача” наставила ниску успеха

Једна од најтрофејније школа фудбала на овим просторима “Петар Пуача”  наставила је низ и на државном првенству на Златибору. Пионири 2003. годиште постали су постали прваци Србије. Била је то 26. титула првака Србије новосадске школе фудбала.
puaca
Фото: ШФ "Петар Пуача"

„Презадовољан сам играма и резултатима момака који су кроз квалификације у Новом Саду, а потом и титулом најбоље екипе покрајине Војводине  оверили учешће на финалној смотри осам најбољих екипа, победника по регионима.Пут ка новом трофеју није био ни мало лак. Стартовали смо минималним поразом од Радничког из Сомбора (1:0), истим резултатом били бољи од Бамбија из Вишеграда и као другопласирани плаирали смо се у четвртфинале. Како је турнир одмицао момци су подизали ниво форме. Били сталожени и смирени приликом извођења казнених удараца који су нај пре пресудили у четвртфиналу против Новог Пазара. У регуларном делу играли смо нерешено (1:1), а на рулету славили (5:4). И против Кордуна из Кљајићева била је иста прича (1:1) и наш тријумф са беле тачке (3:2). Праву игру која нам је донела титулу показали смо у финалу савладали смо одличан састав Савацијума из Шапца (2:1)“, задовољан је Петар Пуача.

Осим освојене титуле Новосађанима су припале и две појединачне награде. Најбољи голман је Ђурађ Крндија и стрелац Јован Поповић што је употпунило учинак. Поред тренера Петра Пуаче и сарадника Александра Лазаревића и Филипа Шоћа допринос још једној титули у низу дали су: голман Ђурађ Крндија и играчи: Станко Шкавић, Алекса Гавриловић, Страхиња Миловановић, Јован Поповић, Вељко Бајић, Никола Војновић, Лука Живојинов, Лазар Миловановић, Владимир Ожват и Владимир Парошки.         

М. По.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести