Славољуб Ђорђевић: Свака утакмица озбиљан испит

Сигурно је да учинком фудбалера Војводине у првих шест утакмица у првенству навијачи нису задовољни, о чему сведоче и њихови коментари на друштвеним мрежама.
Ј. Грлић/ Тренер Славољуб Ђорђевић
Фото: Ј. Грлић/ Тренер Славољуб Ђорђевић

Новосађани су остварили по две победе, ремија и пораза, тренутно су девети на табели (уз утакмицу мање) и имају негативну гол-разлику (6:7), што је нешто на чега присталице црвено-белих  нису навикле и с чим се не мире.

- После три слободна дана која сам дао играчима, одрадили смо циклус од пет тренинга, а ове недеље, после дужег времена, ушли смо у ритам рада који нам је био потребан – рекао је тренер Славољуб  Ђорђевић. – Невоља је у томе што је неколицина млађих првотимаца одсутна због обавеза према државним селекцијама, с вирозом проблема имају или су имали Вукадиновић и Максимовић, од повреде опоравља(о) се Ковачевић, па смо морали да позовемо и пар момака из омладинске школе како бисмо имали довољан број играча на тренинзима. Због тога нисмо планирали тренинг утакмицу, али верујем да за нас наилази бољи период. Лепа вест је да се екипи прикључио опорављени  Стефан Ђорђевић.

Клуб је напустио штопер Лазар Стојсављевић, који је задужио опрему словачког Тренчина?

- Изузетно ми је драго због Лазара, јер је реч о добром момку који није успео да се избори за место у тиму. Стигла му је добра финансијска понуда из Словачке и клуб му је изашао у сусрет. Имали смо дилему да ли да ослободимо њега или Игора Јеличића, али сам одлучио да задржимо млађег Јеличића, дете Војводине. Стојсављевићу желим срећу у наставку каријере, јер својим односом према раду и укупним понашањем то и заслужује.


Враћају се репрезентативци

Сваки позив играчима Воше под заставу Србије навијачима и клубу значи пуно. Чак шесторица момака нашли су се у разним селекцијама, па су Топић, Бјековић и Зукић с У-21, Новевски је члан У-20, а Кабић и Милетић  су у У-19 селекцији.

- Они се обавезама у клубу враћају у среду и једва чекамо да се прикључе  екипи – казао је Ђорђевић.


Приближава се и завршетак прелазног рока па је могуће да стигне неко појачање.

- Тражимо покретљивог нападача и надамо се да ћемо успети да га

ангажујемо. Примећују многи да већ имамо Кабића и Мркаића, али подсећам на чињеницу да млађаном Кабићу позиција у шпицу није природна. Код мене он игра на њој, чини то веома добро, али је јасно да нам недостаје још један фудбалер. Имамо одређених понуда да ангажујемо неке играче, спортски

директор Љубиша Дунђерски бави се том проблематиком и верујем да ће до завршетка прелазног рока успети да се договори са неким од фудбалера који су  нам занимљиви.

Имамо одређених понуда да ангажујемо неке играче, спортски директор Љубиша Дунђерски бави се том проблематиком и верујем да ће до завршетка прелазног рока успети да се договори са неким од фудбалера који су  нам занимљиви

Први наредни сусрет пред црвено-белима јесте ни мало лагани дуел с Металцем из Горњег Милановца, екипом која је у прошлој сезони изненадила на „Карађорђу“.

- За нас су све утакмице озбиљни испити и управо због тога настојим да паузу што боље искористимо. Почели смо да се припремамо за утакмицу с Металцем. Жарко Лазетић је мој колега и добар другар, некада смо заједно играли фудбал, после били и на полагању за тренерску лиценцу и знам да је имао проблема због одлазака неколицине важних играча у друге клубове. С друге стране, имамо довољно

времена да се упознамо с ривалом, припремимо одговарајућу тактику и покушамо да изборимо веома важну победу – поручио је Славољуб Ђорђевић.

Утакмица Војводина – Металац игра се на стадиону „Карађорђе“ у суботу, с почетком у 16 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести