Станојевић: Сви у служби једног клуба; Терзић: Промашена тема

БЕОГРАД: Пролећни део фудбалске сезоне у Србији још није ни почео, а два највећа клуба Партизан и Црвена звезда већ су ушли у "клинч" по питању дозвољеног броја странаца.
fudbal
Фото: pixabay.com

Целу причу повео је спортски директор Фудбалског савеза Србије (ФСС) Владимир Матијашевић најавом да ускоро играчи из Европске уније неће имати статус странаца, а потом су се укључили тренер Партизана Александар Станојевић и генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић.

"Стварно сам разочаран, ово што сам чуо најаву луди из Савеза, дакле, оних који су на функцијама, а не неке паушалне приче, да је врло близу одлука да играчи из Европске уније неће бити странци. То је срамно! То је срамно, ако се деси у овом прелазном року. Не могу да верујем да медији не реагују и не разумем да смо сви у служби једног клуба", рекао је Станојевић та клупску телевизију.

Разумем да је Звезда Србија и да су много битни у целој овој причи, али ми није нормално да се, када довели последњег играча из Италије, јављају људи из ФCC и најављују промене правила усред сезоне, наводи он.

"Кажу - врло брзо. Ако је за четири месеца - у реду. Ако је сада, то није нормално", љутито каже тренер црно-белих.

Врло брзо стигао је одговор од Терзића.

"Изненађен сам изјавама Салета Станојевића и његовим помињањем Црвене звезде. Искрено га ценим и као тренера и као човека, али је скроз промашио тему. Третирање играча из ЕУ као домаћих играча у овом тренутку уопште није тема у Црвеној звезди. Наш клуб је против тога да се мењају правила у сред сезоне. У ФСС седе озбиљни и одговорни људи и верујем да размишљају на исти начин", навео је Терзић у писаној изјави.

Према његовим речима, директор репрезентације Матијашевић изјавио је да ФСС има обавезу да усагласи своје прописе са вишим прописима, а то је потписан споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ и да то треба урадити у наредном периоду.

"Не верујем да је мислио на овај тренутак у полусезони. Можда да буде тема у наредним данима, а да важи од јуна. Салету Станојевићу желим све најбоље и јавно му се захваљујем на спортској и фер изјави да је Црвена звезда заслужено прва са девет бодова предности и у том правцу треба и да настави", поручио је Терзић.

Siкi
29.01.2021 • 14:32
Valjalo bi da se Partizan i njihova upravo debelo zamisle zbog stanja u njihovom klubu a i u fudbalskoj Srbiji. Kad je srpski fudbal počeo naglo da posrće,zna se od početka vladavine njihovih znalaca, Toleta Karadžića,Ćurkovića,Bjekovića,Save Miloševića,Krstajića,Tumbakovića...ima ih Bogami još,izuzimam velikog pok Antića koji zbog Toleta nije mogao bilo šta dobro da uradi. Sve se radilo po njihovom diktatu i naravno rezultat je totalno posrtanje našeg fudbala. Sva svoja "sranja"pokušavaju da pravdaju pljuvanjwm po Zvezdi. To više ne pali,sve je pročitano.
EUR/RSD 117.5833
Најновије вести