Стевановић напустио место председника УО ОФК Београда

БЕОГРАД: Председник Управног одбора ОФК Београда Саша Стевановић напустио је данас ту функцију.
lopta1
Фото: pixabay.com

Стевановић је преузео одговорност за то што се тим са Карабурме није вратио у Прву лигу Србије.

"Поштовани офковци, чекао сам званичну одлуку савеза о попуњавању Прве лиге и прилику да се конкретно огласим.

Када сам прихватио место председника УО пре годину и по дана, рекао сам да је примарни циљ улазак клуба у виши ранг и да, уколико то не успемо, сносићу највећу одговорност. Тога се и данас придржавам, те сам одлуку о оставци пренео УО и председнику Скупштине клуба", рекао је Стевановић, а пренео ОФК Београд.

Бивши голман "романтичара" веровао је у пласман у виши ранг, али није умео да објасни разлоге неуспеха.

"Клуб сам прихватио да водим на предлог КПО и навијача у тренутку када је био 12. на табели, где се играчима и запосленима дуговала једна плата, са неплаћеним репрограмом за снабдевање струјом. За кратко време смо стабилизовали тим и на крају пролећног дела заузели 6. место (рачунајуци само пролеће били бисмо први), исплаћен је репрограм за струју, плаћени су трошкови и стабилизовано плаћање плата запосленима у клубу. Летњи прелазни рок искористили смо да појачамо тим и јесен завршили на првом месту.

Током зиме, водећи се истим критеријумима појачали смо тим, довели тренера са већим искуством и човека који је водио тимове у вишем рангу. Очекивали смо да пролеће наставимо у још бољем издању. Од свега очекиваног, десило се супротно и крајњи резултат је неулазак у виши ранг. Као најодговорнији за такав резултат, одлучио сам да поднесем оставку и препустим место некоме ко ће покушати да оствари тај резултат", истакао је Стевановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести