Стигла лепа времена, Воша опет има репрезентативце

Репрезентативна пауза донела је двонедељно затишје пред улазак у финиш јесењег дела првенства у фудбалској Суперлиги Србије.
Mirko Topic1
Фото: Мирко Топић, фото: Ј. Грлић

Наши најбољи тимови имаће прилику да се припреме за преостала  четири кола и покушају да остваре циљеве с којима су ушли у сезону. Екипа Војводине, сходно оном што је њено руководство зацртало а шеф струке Ненад Лалатовић узео за обавезу да спроведе у дело, тренутно се котира јако добро, друга је на табели и у самом врху жели и да остане. Од почетка сезоне је познато да је циљ пласман у Европу и, како сада ствари стоје, на одличном су путу да се, после двогодишње паузе, поново нађу у квалификацијама за Лигу Европе.

У до сада одиграних 16. кола Воша је приказала много боље партије него што је то чинила у неким ранијим сезонама. Иако се међу њеним првотимцима налази велики број играча који су и прошле године носили црвено-бели дрес, с Лалатовићем и новим руководством изграђено је позитивно расположење, самим тим значајно је повећан и ниво самопоуздања. Осим у сусрету с Партизаном, Воша је ове јесени играла добар фудбал, што није промакло селекторима српских репрезентативних селекција.

После дуже паузе, међу А репрезентативцима поново је и један фудбалер из Новог Сада. Реч је о голману Емилу Роцкову, за ког смо и у прошлој сезони тврдили да заслужује позив селектора. Сада је он и уследио, Емил се налази међу “орловима”, доказујући да упоран рад мора  кад-тад да донесе и резултат. Јесте Роцков тренутно трећи чувар мреже, али сама чињеница да је у националном тиму мора да изазове понос код овог тихог и скромног спортисте и задовољство код свих оних, од тренера и управе до навијача, који навијају за тим из града подно Петроварадинске тврђаве.

Што се младе репрезентације тиче, селектор Илија Столица позвао је чак тројицу момака који су фудбалски пут почели у Вошиној омладинској школи „Илија Пантелић”. За квалификационе утакмице за ЕП са селекцијама Естоније и Русије међу кандидатима за тим налазе се капитен Новосађана Ранко Веселиновић и Младен Деветак, док је накнадни позив добио и изузетно талентовани 18-годишњак, члан омладинске селекције Србије Мирко Топић. Уз ову тројицу новосадских бисера налази се и Дејан Зукић (18), који ће, убеђени смо, у најскорије време добити прилику да дебитује и у У-21 селекцији.

Очигледно је да се времена мењају и да је Воша поново постала занимљива онима који воде бригу о националним тимовима, што годи свима у Новом Саду. Пре свих, дечацима који уче прве фудбалске кораке у ФЦ “Вујадин Бошков”. Репрезентативна перспектива створа додатни импулс да прихвате обавезе које нису ни мало лаке и да се потруде да покажу да има места и за њих међу изабранима који бране боје наше земље.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести