Петар Бојић, првотимац Војводине: До краја јесени бићемо међу три најбоља тима

Испунили су план фудбалери Војводине, наоко - доста лако победили су Мачву у Шапцу.
Petar Bojic
Фото: Петар Бојић, фото: Ј. Грлић

Иако резултат 1:0 можда не иде у прилог оваквој тврдњи, они који су утакмицу гледали били су сведоци да су Новосађани у потпуности контролисали догађања на терену и само нешто лошије сналажење у нападу онемогућило их је да упишу убедљивији тријумф.Велике шансе пропустили су да реализују Винсент Езе и два пута Петар Бојић, али, свеједно, црвено-бели су укњижили три бода и сада се налазе на другој позицији на табели Суперлиге.

- Најважније је то што смо тријумфовали, макар и минималним резултатом - рекао је искусни Петар Бојић. - Ипак, када се промаше онакве прилике какве смо имали, нормално је то да се појави зебња да не будемо кажњени, али Мачва није имала ни могућности, ни снаге да то учини.

У 32. минуту из идеалне прилике шутирали сте поред гола, шта се заправо догодило?

- Лопта је ударила противничког играча и одбила се мени у ноге. У први мах ми се учинило да се налазим у офсајду, а онда сам шутирао из прве, нажалост поред гола. Учинио сам то слабијом, левом ногом, али није то никакав изговор. Морао сам, једноставно, боље да реагујем.

Почетком другог полувремена погодили сте стативу?

- Чини ми се да сам том приликом све урадио фудбалски, баш онако како треба. Голман Пулетић већ је био савладан, али је недостатак спортске среће учинио да лопта погоди стативу, уместо да је завршила у мрежи. И то је фудбал, шта да се ради... Најважније је, када се подвуче црта, то што смо победили, иако смо имали одређених проблема с реализацијом прилика.

У досадашњем току првенства постигли сте само два гола. Да ли сте задовољни тиме или сте очекивали да ћете се чешће наћи у улози стрелца?

- Искрено, очекивао сам бољи голгетерски учинак. Улазио сам у прилике, али ми се некако није дало да се чешће радујем. Нема везе, битно је  да као екипа напредујемо, јер у прошлој сезони Војводина је била седма на табели, а сада се, ево, налазимо на другој позицији и с добрим изледима да испунимо циљ и пласирамо се у европско такмичење.


Победа за навијаче

Имали су играчи Војводине велику подршку навијача у дуелу с Мачвом, они нису штедели грла како би помогли да се освоје бодови. Колико вам је то значило?

- Пријатно сам био изненађен када са видео у коликом броју су наши навијачи дошли на утакмицу. Њихова подршка значи нам пуно и због тога победу над Мачвом посвећујем управо њима. И по томе је могло да се види да је Војводина велики клуб, што све нас додатно обавезује – казао је Бојић.


До краја јесењег дела остало је да се одигра још пет утакмица,шта очекујете у њима?

- Надам се и верујем да ћемо бити пласирани међу прве три екипе на крају јесени и када све екипе буду одиграле заостале утакмице. То бих волео и то желим, иако се у фудбалу не може толико унапред планирати, посебно када је лига оваква и када буквално свако сваког може да победи.

Да ли ваше саиграче и вас лагано сустиже умор?

- Чињеница је да помало осећамо умор. Међутим, морамо да будемо максимални до краја и да се усредсредимо на остваривање што бољих резултата. Одиграо сам током јесени 14 утакмица без измене и то није лако издржати, али то ми је посао и немам права да кукам.

Надате ли се доласку нових играча у зимском прелазном року?

- Чуо сам приче да тренер Лалатовић и руководство планирају довођење нових фудбалера, али заиста не знам којих и на којим позицијама. Ипак, није то питање за мене, мој задатак је да у свакој наредној утакмици настојим да пружим најбољу игру.

Имали сте два слободна дана после победе у Шапцу, јесте ли успели да се макар мало одморите?

- Увек се трудим да слободне дане искористим на што је могуће бољи начин. Брзо прође тај одмор и спреман сам на нове напоре, све у функцији Војводине и онога што нам је приоритетни задатак у овој сезони. Биће прилике за нешто дужу паузу у другој половини децембра и почетком јануара, а онда нам следе нови изазови на зацртаном европском путу - истакао је Петар Бојић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести