Петар Бојић постигао првенац у Војводини: Верујем да је ово само почетак

Један од важних фудбалера који су током минулог лета дошли у редове Војводине свакако је био Петар Бојић.
д
Фото: Ј. Грлић

Искусни играч стигао је у редове црвено-белих из редова Младости из Лучана, а пре тога је пуних пет година био члан Чукаричког, екипе која ће у наредној првенственој рунди дочекати састав који предводи тренер Ненад Лалатовић. У дуелу са Спартаком, одиграном у петак, Бојић је постигао водећи гол за новосадски тим, то му је уједно био и први погодак у новом клубу, па није крио да је због тога срећан.

- Мој првенац у Вошином дресу стигао је као плод лепе и уигране акције – рекао је Бојић. – Дринчић је упутио ка мени добар пас, који сам, на невиђено, главом усмерио ка Немањи Николићу. Знао сам где се он налази и одмах сам наставио кретњу, а уследила је повратна лопта, такође упућена главом ка мени и резултат тога је био гол. Полуволејом сам савладао голмана Спартака, донео вођство својој екипи и радост саиграчима и нашим навијачима. Верујем да овај гол представља само почетак серије мојих погодака, али је много важније од тога то што смо изборили  важну победу и остали на путу ка пласману у европску конкуренцију.

Сви ми бисмо волели да стигнемо до титуле, али треба да останемо реални. Црвена звезда и Партизан су у овом тренутку први фаворити

Међу навијачима Воше потајно тиња нада да би црвено-бели могли да се умешају и у трку за титулу. То, истина, није зацртани циљ клуба, али су Новосађани у врху табеле после 11 одиграних кола, па и апетити симпатизера почињу да расту.

- Сви ми бисмо, наравно, волели да стигнемо до титуле, али треба да останемо реални. Црвена звезда и Партизан су у овом тренутку први фаворити. Имају велике буyете, доста странаца у ростерима и тешко је носити се с њима. То не значи да сличне снове као и наши навијачи не сањамо и ми, али, понављам, треба да се присетимо где је Војводина била у прошлој сезони и да останемо реални. Пре свега, важно је да будемо посвећени оном што смо зацртали као домет, а то је пласман међу прве три-четири екипе и излазак у Европу. Успемо ли у томе, биће простора да у наредној сезони почнемо још смелије да планирамо и да, што да не, покушамо да нападнемо и титулу.

Следи пауза у првенству, а у наредној првенственој рунди Војводина игра нови дерби, гостује Чукаричком.


Пријатељство Лазетића и Коринија

До уговарања сусрета између Бреше и Војводине дошло је захваљујући великом пријатељству које влада између спортског директора Новосађана Николе Лазетића и шефа стручног штаба италијанске екипе Еугенија Коринија. Њих двојица заједно су играли у екипама Кјева и Торина. Бреша се тренутно налази на 15. месту табеле италијанског првенства, али нема никакве сумње да је реч о изузетно квалитетном тиму који ће бити озбиљан тест за новосадску екипу.


- Пуних пет година био сам члан те екипе и тврдим да је реч о вероватно најорганизованијем клубу у Србији. С доласком газде Драгана Обрадовића овај клуб је постао веома битан фактор у српском фудбалу, а акценат у раду стављен је на развој младих играча. Наравно, у саставу Чука поседује и искусне фудбалере, тако да има одличан спој млађих и старијих играча. Уосталом, о томе најбоље сведоче резултати које остварују, али ми не треба пуно да се бавимо њима. Важно је да размишљамо о нашој игри, о ономе што се будемо договорили са шефом Лалатовићем и начину на који то да пренесемо на терен. Сигурно је да ћемо и на Бановом брду бити агресивни, да ћемо у сусрет ући са жељом да победимо и надам се да ћемо у томе имати успеха.

У наредну суботу екипу очекује атрактивно гостовање у Италији, пријатељски сусрет са члан Серије А, екипом Бреше.

- Биће то лепа прилика да видимо где се налазимо у односу на квалитетну екипу из једне од најбољих европских лига. Надам се да ће Бреша у том сусрету заиграти са најбољим тимом, самим тим да ће у саставу бити и њена највећа звезда Марио Балотели. Верујем да и у Бреши нећемо одустати од начина игре који негујемо, а настојаћемо да то гостовање искористимо како бисмо се што боље припремили за изазове у нашој Суперлиги – истакао је Петар Бојић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести