Суперлига: Инђија одолела Вождовцу, победа Мачве

БЕОГРАД: Фудбалери Инђије прекинули су серију од пет узастопних пораза и у утакмици 21. кола Суперлиге изненадили Вождовац и освојили бод 1:1.
fudbal
Фото: pixabay.com

Фудбалери Инђије освојили су јако важан бод у Београду, пошто су ремизирали са Вождовцем. У утакмици у којој су Сремци можда били и ближи победи било је прилика на обе стране, па је могло бити и више голова. У сваком случају, вероватно су обе екипе задовољне поделом плена.

Иако је Инђија прва припретила ,,змајеви“ су били ти који су повели. Одлично је слободан ударац извео Нишић, а Гајић на другој стативи главом сместио лопту у мрежу. Добар фудбал виђен је на стадиону Вождовца, обе екипе хтеле су три бода. Било је темпа, солидних акција.

Спорна ситуација се десила у 15. минуту када су Сремци тражили једанаестерац, али га нису добили. У дуелу су били Нишић и Алексић, али се арбитар Чоловић није огласио. Нешто касније и ,,змајеви“ су тражили најстрожу казну, али је свиран офсајд и ништа од тога није било.

Полако је Инђија преузела иницијативу, али није имала великих прилика. Углавном је пробијала по боковима, за шта ,,змајеви“ нису имали решење. Упорност се исплатила и екипа Дејана Челара је изједначила. Након неспретне интервенције Нишића Димитров је био присебан и постигао погодак.

Друго полувреме боље је почео Вождовац, који је имао иницијативу. Углавном се играло на половини Инђије, али великих прилика није било. Змајеви су форсирали високи пресинг, али умало да Сремци поведу, после шута Шкорића, који је неко од домаћих играча зауставио на гол линији. Само неколико минута касније Инђија је имала нову прилику, али је Бастајић погодио стативу.

Важан тријумф, за бег са дна, остварила је Мачва против Металца 2:1, док су у Лучанима Младост и Радник ремизирали 2:2.

И. Лазаревић

ВождовацИнђија 1:1 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион Вождовца, Судија: Чоловић (Рашка). Стрелци: Гајић у 9. за Вождовац, а Димитров у 41. минуту за Инђију. Жути картони: Гајић, Хајдин (Вождовац), а Нешковић, Протић, Бакић (Инђија).

ВОЖДОВАЦ: Прековић 6, Миловић 6 (Богдановић) 6,5, Стојчев 6 (Станисављевић) Цветићанин 6,5 (Вујновић), Ласицкас 6, Гајић 7, Милојевић 6 (Ајдиновић), Хајдин 6, Јанковић 6 (Арсић).

ИНЂИЈА: Јовичић 6, Цуцин 6,5, Ками 6, Шкорић 6,5, Бастајић 6,5, Алексић 6 (Пантелић), Протић 6, Ђорђевић 6 (Ризнић), Бакић 6, Нешковић 6 (Ђурић), Димитров 7(Јовановић).

Резултати 21. кола:

Вождовац - Инђија 1:1, Младост - Радник 2:2, Мачва - Металац 2:1.

Од 15.30 играју Раднички Ниш - Црвена звезда.

Петак: ТСЦ - Рад 0:0, Спартак - Бачка 1:0, Напредак - Јавор 1:1, Пролетер - Златибор 2:2, Партизан - Нови Пазар 4:1, Чукарички - Војводина 3:3.

Табела: Црвена звезда 56 бодова, Партизан 50, Војводина 43, Чукарички 39, Спартак 37, Пролетер 33, ТСЦ 31, Раднички Ниш 31, Радник 29, Вождовац 29, Младост 27, Металац 26, Јавор 25, Нови Пазар 21, Рад 20, Напредак 19, Инђија 19, Златибор 17, Мачва 17, Бачка 14.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести