Суперлига: Нова тешка победа црно-белих

Тешком муком фудбалери Партизана забележеили су победу против Златибора. Црно-бели су се мучили, реализовали једнаестерац о којем ће причати и то је било довољно за тријумф.
Natho/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Израелац Натхо био је најбољи на терену

Три бода су подстрек за даље, али против Шарлроа, у четврта, ваљак мора далеко боље.

Против знатно ослабљеног противника домаћи су првом полувремену били равноправан ривал. Чврсто су се бранили, а умели и из контри да буду опасни. Партизан је у саставу у којем је играо успео да успостави иницијативу, али правих прилика није било. Повремено се долазило до шеснаестерца и ту се све завршавало. У 25. минуту видели смо први шут на гол: Марковић је покушао са дистанце, али је Чупић одбранио. Управо овај играч био је централна фигура, покретач свих бољих Партизанових акција, али му је фалила подршка саиграча. Црно-бели су 31. минуту постигли гол преко Матића, који је поништен због сумњивог офсајда. Заиста је тешко било проценити да ли је нападач црно-белих био у недозвољеној позицији. На другој страни, у великој прилици је Ђаковац, али Поповић брани. Марковић је потом имао добар покушај главом, али поред гола. Развила се потом игра, мирисало је на погодак на обе стране. Управо је Матић могао да доведе Партизан у вођство, али је био јако непрецизан.

У наставку је Александар Станојевић знатно појачао екипу и кренуо у тоталну офанзиву. До прилика се ипак тешко долазило, а Златибор је могао да поведе преко Јањића који је са дистанце шутирао тик поред гола. Водила се велика борба две екипе, обе намерне да стигну до свог циља. Натхо је имао велику прилику за Партизан, али је био непрецизан. У 79. Минуту једнаестерац за ,,ваљак“. Још једна спорна одлука судије Широког јер питање је да ли је лопта у казненом простору у руку ударила неког од играча Златибора. Сигуран са беле тачке био је Натхо.

То је било и последње узбуђење и остало је 0:1.

И. Лазаревић      

Златибор – Партизан 0:1 (0:0)

УЖИЦЕ: стадион у Ужицу, без гледалаца. Судија: Широки (Смедерево). Стрелац: Натхо (из пенала) у 79. минуту. Жути картони: Јездимировић (Златибор).

ЗЛАТИБОР: Чупић 6, Јездимировић 6, Исламовић 6, Анђелковић 6, Глишовић 6, Крстић 6,5, Ђаковац 6,5, Почек 6,5 (Видић), Владић 6 (Ђокић), Јањић 6,5, Вукић 6.

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Миљковић 6,5, Витас 6, Бањак 6, Урошевић 6, Смиљанић 6 (Натхо 7), Здјелар 6,5, Асано 6,5 (Лутовац), Стојковић 6 (Стевановић), Марковић 7, Матић 6 (Садик 6,5).

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести