СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ Пролетер гостује Раднику у Сурдулици

Са великом дозом оптимизма и нестрпљењем фудбалери Пролетера 11 екипе Суперлиге Србије након прекида првенства изазване пандемијом коронавируса очекују дуел са Радником у Сурдулици.
fk proleter
Фото: Dnevnik.rs

 Жеље Новосађана су да се у последња четири  кола освое што више бодова, али и да провере сви играчи. Тренер у стручном штабу Немања Миљановић позитивно је оценио рад, учинак и при­казано у контролним утакмицама

- Пре прекида првенства били смо у резултатском налету што је показала убедљивија победа над Радом. Бојали смо се да ће пауза негативно утицати на све играче, међутим, сви фудбалери су се стриктно придржавали плана рада, са добром подлогом стигли на окупљање - задовољан је Миљановић.

Како су мере ублажаване тако је и стручни штаб дозирао рад ,а кренуло се у одигравање утакмица.

- Да су момци жељни дуела и мечева показали су  најпре у сусрету два тима, а потом и победом  против Спартака (1:0), и у генералци са Инђијом уз минимални пораз (1:0). Шансу су добили сви играчи и по приказаном у Суботици и Инђији са пуно оптимизма очекујемо финиш и гостовање у Сурдулици.

Радник је једну степеницу испред Пролетера.

- Срећни смо што ћемо поново играти, неће нас спутати што неће бити гледалаца.  У неку руку биће то сусрет за 10 позицију.Јесенас смо после велике борбе успели да савладамо неугодног противника (2:1) који ће сигурно у меч ући да се реваншира и трку заврши на што бољем месту на табели. Највеће карактеристике су да као домаћини ретко препуштају бодове. У последња два меча нису примили гол. Знамо предности и мане, добро смо их изанализирали. Имају јак колектив. Очекујем игру отвореног гарда и повољн резултат - нада се Миљановић.

Пролетер је на најдаље гостовање отишао дан раније у комплетном саставу.

- Имали смо током припрема ситних проблема, али су они санирани током последњих десет дана. У погон су се успешно вратили капитен Бабић Танасин и Радиновић који ће бити у конкуренцији. Једино ће због картона изостати млади талентовани Алекса Пејић - истакао је на крају Миљановић.

Могућ састав који одлази у Сурдулицу да оствари повољан резултат : Петрић, Танасин, Митровић, Јоковић, Андрејевић, Јовановић Радиновић, Караклајић, Миросављев, Бабић и Марјановић.

        М. Поповић 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести