СУСРЕТ СА СВЕТОЗАРОМ ШАПУРИЋЕМ, КАПИТЕНОМ ВОШИНЕ ШАМПИОНСКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ Збиљић зна шта ради, подржите га

Припреме фудбалера Војводине на Кипру пратио је њен некадашњи играч (1985-89.) и капитен друге шампионске генерације,Врбашанин Светозар Шапурић. После каријере у Врбасу (173 утакмице) и Војводини (117), одиграо је и 151 утакмицу у кипарским клубовима Апоелу и Анортозису. Учествовао је у освајању пет титула националног првака, два кипарска Купа и један суперкуп.
1
Фото: Светозар Шапурић у разговору са Дневниковим новинаром у Ларнаки

- Моменат који не могу да заборавим јесте преподне дана у коме смо са Вердером играли финале Интертото купа – започео је присећање на шампионско време Шапурић. – Из клуба нам јаве да су све улазнице продате. За тако нешто вредело је труда сваки тренинг и сваки литар зноја. Нема фудбала без публике. Знам колико навијачи воле Војводину, али исто тако знам колико су тешки у својим захтевима. Тешки у најпозитивнијем смислу. Искрено се надам да ће Војводина поново играти пред препуним трибинама. Основни предуслов јесте јединство у клубу на свим нивоима, као што смо га ми имали са председником Јованом Смедеревцем, директором Мишом Косановићем, са Љупком Петровићем на клупи... Имам утисак да је та синергија видљива и данас.

Против Вердера Новосађанио су тада, после минималног пораза у гостима, на Карађорђу одиграли 1:1. У односу на тај период где је данашњи колектив у пола белом, пола у црвеном?


Зукић ће вредети 10 милиона

Шапурић је у екипи Војводине видео неколицину играча који већ сада имају интернационални потенцијал.

- Сви знамо ко је и колико вреди Његош Петровић – рекао је цењени саговорник. – Међутим, мене је импресионирао Дејан Зукић. Тај момак много зна и допада ми се како јуриша на противнички гол. Вредеће пуно, верујем да ће његова цена достићи износ од 10 милиона евра. 


- Искрено, не могу да прихватим Вошин пласман на 5-6. место – вели наш саговорник. – Ма ни четврто не могу... Ценим све што је Бачка Топола урадила, част и Чукаричком и Новом Пазару и свима у Лиги. Али Војводини је предодређено да буде у трци са Партизаном и Звездом. Без најмање трећег места Војводина није Војводина. Гледао сам обе утакмице са Апоелом и имао сам утисак да екипа није начисто шта жели, да ли да гради тим за будуће време или да прође у следеће коло квалификација. Без јасног циља и дефинисане стратегијенема ни жељеног резултата.

Фото: ФК Војводина

У међувремену, клуб је стабилизован, у каси је суфицит од 3,5 милиона евра, доста је промењен састав свлачионице...

- По повратку из Кине, имао сам прилику да се састанем са председником клуба Драгољубом Збиљићем. То је човек са визијом која води ка врхунским резултатима. Потребно је да га подржимо, он поседује енергију засновану на посвећености и љубави према сваком послу кога се дохвати. Такав је и на пословном плану. Зато је тако успешан. Немојте да прокоцкате његову намеру да од Војводине направи колектив за титулу. Зграбите га, и њега и његову мотивацију у којој видим шансу европске Војводине. Да бисте имали успех, морате да имате стабилност у колективу, а да бисте имали стабилност, морате да имате добру организацију и људе који умеју да направе добру селекцију. Убеђен сам да је Војводина испунила све захтеве за озбиљан напредак који ће бити видљив већ на пролеће – оптимистички је разговор завршио Светозар Шапурић, који је после играчке каријере у улогама директора и тренера радио у Апоелу, Војводини, никозијском Олимпијакосу, Етникосу, Аполону и кинеским клубовима Чангчуну и Чангзоу.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести