Сутра финале Купа: Партизан спреман да подигне пехар

Фудбалери Партизана играју сутра финале Купа, у Сурдулици, против Младости из Лучана, што им је прилика да освоје трофеј и сезону учине успешном, с обзиром да је титула припала комшијама.
miroslav-vulicevic
Фото: Miroslav Vulićević, foto: FK Partizan

Не беже од улоге фаворита, али очекују тешку утакмицу.

„Пред нама је велики задатак, врло смо мотивисани и желимо успешно да окончамо посао и на тај начин заокружимо одличну сезону. Играмо портив Младости, екипе која нам је у првенству задала много проблема. Биће тешко, али ћемо од првог тренутка јуришати на гол ривала. Имамо прилику да освојимо трофеј и даћемо све од себе да га однесемо у наше витрине“, најавио је тренер Мирослав Ђукић.

Он сматра да ће сезона са евентуално освојеним Купом бити веома успешна.

„Сезона јесте била турбулентна, али у Европи смо били одлични и то не сме да се заборави. Били смо други у првенству, па ако узмемото у обзир то и  ако тријумфујемо у Сурдулици могу да кажем да је сезона била одлична.“

Ђукић се осврнуо на чињеницу да се финале игра у Сурдулици.

„Што се тиче терена и његових димензија, ту нема кукања, тако је како је. Морамо се прилгодити. А, што се тиче чињенице да се финале игра у Сурдулици још нисмо добили објашњене зашто је тако одлучено. Ако је идеја да се фаворизују мање средине, онда је то у реду, подржавам то. Али, онда треба тако стално да буде, а видећемо следеће сезоне да ли ће и бити“, казао је Ђукић.

Капитен Мирослав Вулићевић има само речи хвале за Лучанце.

„Не бих имао ништа против да се финале заврши минималцем као прошле године. Очекује нас тешких 90 минута. Потрудићемо се да не буде изненађења, а Лучанци, наравно, имају право да се надају и да се боре, стигли су до краја. Иначе су екипа за врх табеле, а не за плеј-аут, али шта је ту је, сада имају прилику за поправни. Сигурно да ће дати све од себе због чега ми морамо бити максимално спремни и мотивисани“, рекао је Вулићевић.

Упитан да ли ће евентуално подизање пехара препустити Саши Илићу, десни бек је казао де се зна ко је главни.

„Одавно смо се нас двојица договорили да је идем на конференције, а он да подиже пехаре. Зна се ко је Саша Илић у Партизану и то сви поштујемо“, истакао је Вулићевић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести