ТРЕЋЕ МЕСТО ЈОШ ДАЉЕ, ВОШИ И ЕВРОПА УПИТНА Старт на нивоу „већ виђеног“ (ФОТО)

Нико међу извештачима са „Карађорђа“ не памти фудбалску утакмицу, после које није било питања новинара на уобичајеној конференцији са тренерима клубова. Све до Војводининог пролећног старта против лучанске Младости.
v
Фото: FK Vojvodina

Свима све јасно, уместо најављеног и с правом очекиваног заокрета у сваком погледу, резултанту испод збира утисака препознали смо у оквирима „већ виђеног“: Војводина је почела да игра тек пола сата после судијиног знака за почетак, потом је апсолутну надмоћност на терену с муком материјализовала вођством почетком последње декаде, да би у самом финишу спасавала што се спасити може, препуштајући иницијативу противнику.

На страну то што су новинари морали да из темеља мењају, за слање редакцијама, већ припремљен извештај. Очекивани заокрет темељио се на утисцима о високо постављеном ниво вредности на припрема, посебно на контролним утакмицама, али и на оцени о успешно реализованим трансферима у зимском прелазном року. Тек на моменте, попут дуплог паса Николића са Зукићем, Лазаревића у улози петог нападача или Малбашићевог слалома кроз противнички казнени простор подсећали су на могућности Вошиног колектива у најави заокрета у односу на мршаву јесен. Одсуство вере у сопствену вредност и могућности тима, међутим, играче противничке екипе доводе у раван спознаје да против фраворизованог домаћина могу више од предодређене им инфериорности. Тако је било и јесенас у Лучанима, исто се догодило и са Железничаром на Карађорђу. И да не набрајамо... Уосталом ни тренер Војводине Божидар Бандовић у свом монологу после утакмице није имао ваљан одговор на пресек резултатског промашаја у сусрету који је најављен као основ веровању у ведрије Вошино пролеће.


Потписао Зади Сери

Фудбалер из Обале Слоноваче Кејлеб Зади Сери потписао је са Војводином уговор на три и по године.

Фото: FK Vojvodina

Реч је о играчу који је каријеру градио у француским клубовима Ажаксјо и Каен. Игра на позицији офанзивног везисте. На 138 утакмица у другој лиги Француске постигао је осам голова уз 18 асистенција.


 -Сигурно да нисам задовољан резултатом – рекао је Бандовић. -  Била је то чврста утакмица, ушли смо мало нервозно и нисмо имали посед који желимо да имамо. Створили смо неколико шанси када је противник изашао високо и мислим да смо морали да их реализујемо. У другом полувремену контролисали смо ритам и могли смо да више угрозимо ривала, који је чврста и искусна екипа. Након што смо повели, морали смо да мирно приведемо крају утакмицу и да победимо, а не да тако примимо гол. Момци су дали све од себе, идемо даље, али морамо да извучемо поуку ако желимо да остваримо наше циљеве.

У 21. колу, у недељу 18. фебруара од 13 часова, Војводина гостује код Радничког у Крагујевцу, екипи против које јој је победу на Карађорђу летос обезбедио Болинги у финишу меча.

Л. Бакмаз

Uroš Nikolić pred golom Mladosti/FK Vojvodina

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести