ТРКА ПОЧИЊЕ 12. августа ИО ФС Војводине ОБАВЕЗА СНИМАЊА УТАКМИЦА И У ВОЈВОЂАНСКИМ ЛИГАМА

У Новом Саду је одржана седница Извршног одбора ФС Војводине, председавао је Драган Симовић, први човек савеза, а на дневном реду било је 16 тачака.
Fudbalski savez Vojvodine
Фото: Dnevnik.rs

Српсколигаши ће бити у обавези да утакмицу почну са тројицом бонуса (играчи рођени 2004. године), док ће војвођански лигаши морати да имају двојицу стартера из ове категорије.

Обавеза снимања утакмица, која већ постоји у “Војводини“, од јесени биће примењивана и у три групе Војвођанске лиге.

Донета је Одлука о утврђивању износа чланарине за програмске активности.


Конференције клубова 26. јула

Конференције клубова свих лига под окриљем ФСВ, биће одржане 26. јула у Новом Саду. Обавезан семинар за тренере, планиран је 7. августа, док ће семинари судија и делегата бити организовани од 3. до 7. августа у Бечеју.


Клубови из Српске лиге “Војводина“, за јесењу сезону, уплатиће 50 хиљада динара, војвођански лигаши десет хиљада мање, док су клубови Омладинске, Кадетске и Пионирске лиге Војводине у обавези да на рачун савеза уплате по десет хиљада динара.

Рок за испуњење ове обавезе је 4. август. Верификовани су и састави лига за наредну такмичарску сезону, која почиње 12. августа и траје до 19. новембра.

Проходност ка српсколигашкој сцени, имали су прваци Војвођанских лига, Железничар из Инђије (“Југ“), ОФК Кикинда (“Исток“) и Братство 2019 (“Север“). Статус војвођанских лигаша, стекли су прваци подручних лига ТСК (Прва новосадска лига), Јадран (Сремска лига), Солунац Јерковић (ПФС Суботица), Хајдук из Стапара (ПФС Сомбор), БАК (ПФС Панчево) и Будућност из Српске Црње (ПФС Зрењанин), уз победнике баража Хајдук (Бешка), Ђурђин и Русанду (Меленци).

Донета је и одлука именовању такмичарских, дисциплинских и судијских органа, при чему ће само Мирослав Пупац (дисциплински судија) и Милан Живковић (заменик), бити надлежни за “Војводину“ и све три групе Војвођанских лига.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести