ТСЦ ЗАВРШИО УЧЕШЋЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Грешке у Европи се не праштају

Није било изненађења на “Караискакију”. Фудбалери Олимпијакоса су можда и лакше него што се очекивали савладали ТСЦ (5:2) у последњем колу Лиге Европе и тако изборили право да на пролеће играју у шеснаестини финала Лиге конференција, а Бачкотополчане су послали у Србију као тим са најлошијом одбраном у групној фази Лиге Европе.
1
Фото: После грешке Стојића и Илића Ел Каби је постигао први гол за Олимпијакос у Атини, фото: ФК ТСЦ

На шест утакмица мреже голмана Илића и Симића затресле су се чак 19 пута, два пута су примили чак пет голова, а ако се овом додају и мечеви са Брагом у квалификацијама за Лигу шампиона долазимо до податка да су Бачкотополчани на осам утакмица примили чак 26 голова, што је заиста много, без обзира на јачину ривала. 

 Такав епилог се можда и очекивао. Упркос неколико добрих утакмица, ипак се видело да су фудбалери ТСЦ –а далеко од европског врха. Расли су изабраници Жарка Лазетића из меча у меч, у неким моментима били су потпуно равноправни у утакмицама са Вест Хемом, Фрајбургом и Олимпијакосом, али разлика је увек постојала. Једноставно у Европи грешке се не праштају, а у редовима Тополчана било их је заиста много.

– Ово такмичење је за нас огромно искуство, катедра, учимо сваким кораком – појаснио је тренер ТСЦ –а Жарко Лазетић. – Као да смо на Харварду, много тога смо научили ове јесени играјући у Европи. Не само на терену, већ и у организацији мечева, тренинга. Остаје нам да све анализирамо и да покушамо у наредном периоду да то применимо. Сигуран сам, ако изборимо и следеће године да играмо у Европи, одиграћемо много боље.

Бачкотополчани су добро отворили меч у Атини, али су после несрећне и неодлучне интервенције штопера Стојића и голмана Илића примили гол, који их је избацио из колосека. А у финишу првог дела још два који су практично решили победника.

– Нисмо имали баш много среће у мечевима у Европи, али ни у првенству – тврди Лазетић. – Било је ситуација када смо могли и много боље, али једноставно коцкице се нису хтеле поклопити. Знали смо шта нас чека, били смо храбри, учили смо и сад идемо даље, покушаћемо да извучемо највише из два преостала меча у првенству.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести