Војводина однела бод Партизану из Београда 1:1

Фудбалери Војводине у веома тешкој утакмици по снегу расквашеном терену, успели су у финишу утакмице против Партизана да постигну гол и однесу један бод из Београда. Партизан је водио голом Тошића од 47. минута, али је Којашевић изједначио у 86.
FK_Vojvodina
Фото: Dnevnik.rs

У дербију 20. кола фудбалске Суперлиге Србије, Партизан и Војводина играли су нерешено 1:1 (0:0). Дуел је апсолутно испунио очекивања и штета је што није било и више голова, али гледалаца на трибинама.

Сусрет је почео уз једносатно закашњење због уклањања снега с терена, који је јуче цео дан падао у Београду. Првом судијском звиждуку претходио је минут ћутања којим је одата пошта недавном преминулом легендарном фудбалеру Воше Радомиру Крстићу.

По изузетно тешким условима играло се динамично и чврсто, а лопта је брзо преношена с једног на други део терена. Мада су Београђани имали привидну надмоћ, Новосађани су били потпуно равноправан ривал. Већ у 3. минуту црно-бели су имали прву шансу. Добро убачену лопту с леве стране нико од домаћих играча није успео да скрене у мрежу. Само нешто касније, готово пресликану прилику имали су и гости, али Стојковић је био на висини задатка. У 20. минуту голман Војводине Емил Роцков доказао је да га с правом сматрају једним од најбољих у земљи. Бравурозно је одбранио ударац главом Тавамбе са само неколико метара.

Како је време одмицало, услови за игру били су све тежи. Снег се појачавао и већ у 20. минуту терен је поново био потпуно у белом. У 29. минуту и Стојковић је имао прилику да се истакне. Калезић је био у изузетној прилици, добро је шутирао у доњи леви угао, али репрезентативни чувар мреже је крајњим напором отклонио опасност. И у 36. минуту Калезић се нашао у изгледној позицији - са петнаестак метара шутирао је поред гола. Већ у следећем минуту уследила је најбоља прилика за новосадски тим. Којашевић је на неколико метара од гола Стојковића мало оклевао, што је било довољно да његов ударац буде изблокиран. У истом минуту на другој страни Тошић се нашао очи у очи с Роцковим, а голман Војводине и овог је пута изашао као победник.

И у наставку играло се у истом ритму. У 48. минуту Тошић је, делимично захваљујући и неодлучности одбране Воше, довео Партизан у вођство. Са само неколико метара, поред немоћног Роцкова, сместио је лопту у мрежу. Недуго потом, међутим, гости су имали прилику за изједначење, али је ударац Којашевића завршио поред гола. Партизаново вођство натерало је Новосађане да крену офанзивније, свесно слабећи бедем пред својим голом.

Офанзиви Војводине црно-бели су се супротставили пресингом и таква игра је дала резултат. У 67. минуту Тавамба је најпре шутирао, Роцков одбранио тај ударац, да би исти играч одмах потом погодио и стативу. У 77. минуту и Милетић покушава да изненади Роцкова, но овај је опрезан, ударац у доњи десни угао успева да обрани. Нешто касније, а  убачену лопту кренули су Којашевић и Стојковић, а голман Партизана је за делић секунде био бржи. У 86. минуту Војводина је ипак стигла до заслужених 1:1. Стојковић је неспретно интервенисао на центаршут Јованчића, а лопта је дошла до Којашевића који ју је убацио у мрежу.

И. Лазаревић

Партизан - Војводина 1:1 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 3.000, судија: Широки (Смедерево). Стрелци: Тошић у 48. за Партизан, а Којашевић у 86. минуту за Војводину. Жути картон: Митровић (Партизан).
ПАРТИЗАН: Стојковић 7, Митровић 6, Н. Р. Милетић 6, Остојић 6, Вулићевић 7, Евертон 6 (Радин 6), Пантић 7, Тошић 7 (Маријановић 6), Н. Г. Милетић 7, Тавамба 7, Ожеговић 6.
ВОЈВОДИНА: Роцков 8, Лакићевић 6, Веселиновић 6, Саничанин 6, Антић 6, Вукасовић 6, Којашевић 8 (М. Зличић), Јованчић 7, Месаровић 7 (Суботић 6), Калезић 7 (Л. Зличић 7), Михајловић 7.

Ток утакмице могли сте да пратите на нашем порталу...

97` Судија Широки свирао је крај.

96` Милетић шутира са око 18 метара по земљи, али је Роцков сигурно ухватио  лопту.

91` Судија Широки, због прекида за чишћење терене средином другог полувремена, продужава утакмицу за седам минута.

90` Нападачи Партизана два пута шутирају на гол Роцкова, али лопта се одбија од одбране Војводине.

86` ГОООООЛ Дамир Којашевић постиже гол након што је Стојковић испустио лопту. Којашевић је био на правом месту и лако пласирао лопту у мрежу.

82` Пантић шутира из слободног ударца са око 18 метара. Лопта одлази метар преко пречке.

77` Милетић шутира са ивице шеснаестерца, али је Роцков сигуран.

68` Тавамба шутира после изведеног аута. Лопта је ишла уз леву стативу, али је Роцков избацио. Одмах након корнера, Тавамба шутира главом и погађа стативу.

65` Нова измена у Војводини. Суботић игра уместо Месаровића.

63` Милетић пада у шеснаестерцу Војводине, али судија Широки не свира пенал на незадовољство око 4.000 навијача Партизана.

61` Измена у Војводини. Зличић уместо Калезића.

60` Митровић шутира главом са око седам метара, али лопта одлази далеко преко гола Роцкова.

50` Тошић не може да настави. Уместо њега улази Марјановић.

47` ГОООЛ. Партизан води голом Тошића. Он је добио одбијену лопту на два метра испред Роцкова, избацио га из игре и по  земљи упутио лопту у мрежу.

Почело је друго полувреме. У паузи  није било промене у саставима екипа.

Прво полувреме је завршено. На стадиону Партизана, због јаког снега, припремају терен за наставак утакмице...

38` Роцков је лоше испуцао лопту, која је дошла до Тошића. Овај је добро шутирао, али је Роцков био сигуран.

37` Војводина је имала прилику да постигне гол из контре, шутирао је Којашевић, али је погодио неког од својих играча и лопта је отишла у гол аут.

32` Еверотн због повреде левог колена напушта терен, уместо њега улази Радин.

30` Калезић добро шутира са око 17 метара. Лопта је упућена у дољи леви угао Партизана, али је Стојковић одбранио.

28` Тошић шутира са око 18 метара, али лопта се одбија од одбране Војводине у корнер.

23` После корнера за Партизан, Ожеговић је шутирао са око седам метара искоса, али је лопта отишла ван оквира гола.

19`. Тавамба шутира главом, после центаршута Вулићевића, али поред стативе.

17` Веома спора и тешка игра по снегом расквашеном терену.  Партизан има иницијативу, али нема конкретнијих шанси.

10` После центаршута Вулићевића, Тавамба пада у шеснаестерцу Војводине, али нема ни говора о пеналу.

6` Калезић пробија по левој страни казненог простора, циља ближи угао, али је Стојковић добро интервенисао. 

3` Прву шансу је имао Партизан. Лопту је у петерац убацио Милетић, али је одбрана Војводине избацила у корнер.

Утакмица је почела...

Утакмица је најпре требало да почне у 15 часова, али је померена за 16 сати због снега на терену.

Оба тима траже победу и бодове. Партизан како би се приближио Црвеној звезди која је јуче поклекла против Бачке и из Бачке Паланке одне само један бод. Војводина како би прекинула лош низ после минималних пораза од Борца и Бачке.

Р. Д.

Састави:

ПАРТИЗАН:

88 Стојковић В. (Г)    

25 Евертон

26 Милетић Н.   

73 Милетић Н.   

30 Митровић М. 

23 Остојић Б.    

51 Ожеговић О. 

55 Пантић Д.     

3 Тавамба Л.     

7 Тошић З.

4 Вуличевић М. 

 

ВОЈВОДИНА:

1 Роцков Е. (Г)

20 Антић Н.

29 Јованчић Д.

70 Калезић В.

10 Којашевић Д.

14 Лакичевић И.

17 Месаровић А.

99 Михајловић С.

5 Саничанин С.

33 Веселиновић Р.

23 Вукасовић М.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести