У ОФК Бечеј октет новајлија уместо бивших играча

Суперлигаши овог викенда почињу првенствену трку, а прволигашима су остале још три недеље за припреме.
OFK Becej 1918
Фото: Dnevnik.rs

Управо због тога екипе из другог ранга такмичења играју најмање по две контролне утакмице недељно. Бечејци су до сада имали три провере и забележили у њима различите резултате. Победили су комбиновани састав Војводине у Новом Саду (2:1), играли нерешено (0:0) у Земуну с истоименим суперлигашем, а пред својим навијачима изгубили (1:3) од Катара. Нова провера заказана је за суботу (17.30), против српсколигаша Радничког из Сомбора. Биће то још једна прилика за шефа стручног штаба Бечејаца Бранка Савића, али и љубитеље фудбала у граду крај Тисе, да на делу види све играче, чак и неке који су тренутно на проби. После окршаја са Сомборцима, фонд играча би требао да буде смањен, а и резервисти ће добијати све мању минутажу, како би се уигравао састав за првенствену трку.

„За сада су нас напустила петорица момака“, Коста Алексић (Чукарички), Александар Мирков (Војводона) и Ален Јанковић (Братство 1946), док су Горан Поткозарац и Филип Унгар слободни у избору клуба. Празнину смо попунили осморицом новајлија, па су стигли голман Немања Радовић (Раднички, Зрењанин), дефанзивци Вукашин Јелић (ЧСК из Челарева), Сава Радић (позајмица из Чукаричког), везни играчи, повратник Славољуб Дабижљевић (Младост из Бачког Јарка), Давид Дујић (Будућност из Добановаца), Немања Грујић (ТСЦ из Бачке Тополе), Стефан Цвијић (Слога из Ердевика), као и нападач Давид Кнежевић (Црвена звезда из Новог Сада). Можда се број новајлија увећа за још једног или двојицу, само под условом да поседују ектра квалитет“, јасан је био спортски директор Бечејаца Дејан Станојев.

Нови шеф стручног штаба Савић је истакао да су му потребна два тима, како би за свако место имао адекватну замену. Контролне утакмице још увек не могу да му пруже одговарајућу слику, јер се напорно ради два пута дневно и ноге су „оловне“. Тако ће бити још неко време, а онда ће, условно речено, почети селекција и све већу минутажу добијаће играчи који би требало да изнесу највећи део терета у сезони. Ту се рачуна и на Немању Краговића, који је добар део припрема пропустио због повреде, али знајући његове могућности, очекује се да ће изгубљено брзо надокнадити и показати шефу да на њега може да рачуна.

И док се стручни ресор бори са формирањем тима и његовог довођења у жељену форму, председник клуба Драган Кнежев и људи око њега имају других проблема.

„Имали смо план да покријемо постојећу трибину, али нам је Комисија за пријем стадиона наложила неколико пречих послова. Унутрашњост клупске зграде је уређена, сада нам предстоји завршетак реконструкције постојеће трибине на западној страни и започињање изградње мање трибине са око 200 седишта на источној страни, намењене гостујућим навијачима. Пре тога ћемо поставити ограду на источној делу стадиона. Уређујемо додатни паркинг простор намењен за возила службених лица и представнике гостујућих екипа. У разговорима смо са ФШ око донирања електронског семафора. Наравно, посла је преко главе и за нас из руководства клуба. Али, нити се бунимо, нити се плашимо. Знали смо у шта се упуштамо и полако, ставку по ставку, одрађујемо посао. Очекујем да сви у клубу обавимо постављене обавезе на наше и задовољство љубитеља фудбала“, конкретан је био председник Кнежев.

До старта првенствене сезоне 11. августа, када Бечеј гостује у Добановцима, екипа са Тисе ће одиграти утакмице са Инђијом (25. јула), Радничким из Зрењанина (28. јула), Кабелом (1. августа) и ТСЦ-ом (4. августа).

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести